Autorul argumenteaza aceasta ipoteza a "feminizarii barbatilor" declarand ca aceste chimicale care se gasesc in ambalajele alimentelor, ale produselor de curatare, ale plasticelor si vopselurilor cauzeaza deformari genitale si efemineaza masculii.
Pestii au fost afectati cel mai mult de chimicalele care deregleaza sexul. Acelasi studiu arata ca jumatate dintre pestii masculi din raurile Marii Britanii au fost efeminati din cauza contactului acestora cu chimicalele care blocheaza androgenii, hormonii sexuali masculini si acesti au inceput sa produca icre.
Desi studiul acopera numai impactul chimicalelor care deregleaza hormonii sexuali masculini la animale, cercetatorii spun ca descoperirile lor au implicatii tulburatoare si pentru sanatatea umana.
Potrivit 9am, se pare ca se imtampla totusi ceva cu barbatii. Sunt mai putin fertili, au inceput sa fie obsedati de kilogramele in plus si sunt mai deloc luati in seama in postura de parinti. Nu este de mirare ca barbatii moderni sunt foarte confuzi cu privire la identitatea lor, in societatea moderna. Ba mai mult, barbatii incep chiar sa nasca, luand locul femeilor lor (vezi americanul Thomas Beatie). Si inevitabil ne punem intrebarea, Sunt barbatii noile femei?
Gywnne Lyons, autorul raportului si specialist in poluarea chimica declara in Daily Telegraph ca "este urgent sa se intervina intr-un fel pentru a controla efectul pe care il au chimicalele asupra mediului inconjurator si este nevoie de mai multe resurse pentru a monitoriza viata animalelor".
Atat animalele din salbaticie cat si oamenii au fost expusi la mai mult de 100. 000 de chimicale noi, doar anul acesta, cele mai mult clasificate ca fiind "disruptive endocrine"- sau "schimbatoare de sex" – deoarece interfereaza cu hormonii.
Printre aceste chimicale sunt incluse si Phthalates, niste produsi chimici industriali ce sunt folositi pe post de solventi in multe dintre produsele cosmetice pe care le folosim zi de zi. Majoritatea spray-urilor pentru par, ojelor si parfumurilor pe care milioane de oameni le folosesc in fiecare zi contin aceste chimicale periculoase. In plus aceste substante chimice ataca ficatul, rinichii, plamanii si sistemul reproductiv si pot fi absorbite prin piele sau inhalate. 5% dintre femeile cu varsta intre 20 si 40 de ani au in corp o cantitate de pana la 40 de ori mai mare decat s-a preconizat initial ca ar putea fi.
La mamifere, disfunctionalitatea genitala provocata de aceste substante este manifestata prin intersexualitate, hermafroditism, penis si testicule de dimensiuni mai mici decat normale, forme si pozitionari anormale sau sex ambiguu, informeaza Herald Sun.
Raportul, care se bazeaza pe mai mult de 250 de studii stiintifice efectuate in intreaga lume, se concentreaza in principal pe fauna salbatica si identificarea de efecte la o scara mai larga de specii.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Rezultate financiare ING Bank: chiar dacă inflația a crescut, banca a dat mai...
Sursa: futurebanking.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Musaca de cartofi: rețeta tradițională românească cu un gust desăvârșit
Sursa: garbo.ro
-
Datoria întregii planete a trecut de 320.000 de miliarde de dolari. Care sunt...
Sursa: wall-street.ro
-
Cine a fost Elisabeta Rizea: Eroina căreia Securitatea i-a smuls părul
Sursa: kudika.ro