Sport 6 August 2016 10:20
Fostul maratonist Vanderlei de Lima a aprins vasul olimpic de pe stadionul Maracana, ca ultim purtator al tortei olimpice.

Flacara a fost adusa in stadion de Gustavo Kuerten si apoi transmisa fostei voleibaliste Hortensia Macari, care a predat stafeta lui Vanderlei Lima.

Fostul maratonist Vanderlei de Lima a aprins vasul olimpic de pe stadionul Maracana, ca ultim purtator al tortei olimpice.

In varsta de 47 de ani, sportivul nascut la Parana a castigat medalia de bronz la Atena in 2004. Maratonul s-a desfasurat pe acelasi traseu ca in urma cu mai bine de un secol, iar sosirea a fost pe stadionul Panathenaic, gazda JO din 1896. Cursa a fost marcata de un incident, brazilianul Vanderlei de Lima fiind atacat de un spectator cu sase kilometri inainte de final, cand era lider. De Lima a pierdut secunde pretioase, dar a reusit totusi sa castige medalia de bronz.

In ciuda acestui incident, Vanderlei de Lima s-a bucurat de bronz ca de aur si a primit medalia Pierre de Coubertin, fiind singurul sud-american care a primit aceasta distinctie.

El s-a retras din activitate la maratonul de la Paris, in 2009, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.