Sport 13 Iulie 2016 13:15
Ministrul Culturii, Corina Suteu, va participa joi, 14 iulie, la Electric Castle, pentru a conecta cultura alternativa si Cumintenia Pamantului. Brancusi e viu.

“Ma bucur sa merg la Electric Castle si sa beneficiez de sprijinul festivalului pentru Cumintenia Pamantului. Intalnirea dintre un artist care a revolutionat arta moderna — Brancusi — si cultura alternativa, dintre cultura si popcult, merita sa aiba loc. Cumintenia Pamantului este o resursa fundamentala de creativitate a Romaniei si, cu ajutorul vostru, va fi pastrata aici, in circuitul muzeal, accesibila pentru toti cei care isi doresc sa o priveasca si sa o cunoasca. Ceea ce are ea de oferit este la fel de relevant azi ca in vremea in care a fost gandita de Brancusi” – a declarat Corina Suteu, Ministrul Culturii.

Cumintenia Pamantului a fost realizata de Constantin Brancusi in 1907 si apartine patrimoniului cultural national, fiind incadrata in categoria Tezaur, relateaza HotNews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.