Sport 30 Mai 2016 15:54
Thomas Ryde, selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei a declarat intr-un comunicat FRH trimis agentiei MEDIAFAX ca obiectivul sau este ca Romania sa fie mandra de echipa nationala. In aceasta saptamana, tricolorele vor intalni Lituania si Belarus, in preliminariile CE 2016.
Nationala feminina de handbal a Romaniei intalneste Lituania, miercuri, ora 19:00, la Kaunas si Belarus, sambata, ora 19:00, la Piatra Neamt, in ultimele doua partide din grupa 1 a preliminariilor pentru Euro 2016. Thomas Ryde, selectionerul Romaniei, a declarat ca are planuri mari pentru handbalul romanesc la nivel de echipa nationala.

"Obiectivul depinde de rezultatul din partida anterioara impotriva Lituaniei. Acesta poate sa fie calificarea, sau dezvoltarea echipei si a strategiei de joc. Obiectivul meu e sa conduc echipa pentru a ne indeplini misiunea si viziunea – ca Romania sa fie mandra de echipa de handbal feminina, iar noi, folosindu-ne valorile, sa ne indeplinim obiectivele", a declarat selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Thomas Ryde.

Campionatul European de Handbal va avea loc in Suedia, in perioada 4-18 decembrie 2016

Pana in decembrie, nationala feminina de handbal a Romaniei se pregateste pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Tricolorele antrenate de Thomas Ryde sunt in grupa cu Norvegia (campioana olimpica la Jocurile Olimpice din 2008 si la Jocurile Olimpice din 2012), Brazilia (aur la Campionatul Mondial din 2013), Muntenegru (argint la Jocurile Olimpice din 2012), Spania (bronz la Jocurile Olimpice din 2012) si Angola (locul 16 la ultimele doua campionate mondiale). Din cealalta grupa fac parte Suedia, Rusia, Olanda, Franta, Argentina si Coreea de Sud. Primele patru clasate in cele doua grupe se vor califica in faza urmatoare, in care meciurile vor fi eliminatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.