Sport 7 Mai 2016 09:46
Patrick Ekeng nu a raspuns manevrelor de resuscitare si a decedat la Spitalul de Urgenta, acolo unde 10 doctori au incercat sa ii salveze viata.

Jucatorul camerunez al echipei FC Dinamo, Patrick Ekeng, 26 de ani, s-a prabusit pe teren in minutul 71 al meciului Dinamo-Viitorul. Ekeng a cazut la mijlocul terenului, fara sa fie atins de nimeni. Camerunezul a fost transportat de urgenta la Spitalul Floreasca, informeaza MEDIAFAX.

Dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca, a declarat ca manevrele de resuscitare au durat mai bine de o ora, insa pacientul nu a raspuns. In momentul de fata, mai spune sursa citata, nu se cunoaste cauza decesului. “A fost adus la noi cu o ambulanta fara manevre de resuscitare, din cate stim. S-au initiat manevre de resuscitare care au durat aproximativ o ora si 30 de minute. Aceste manevre au ramas din pacate fara rezultat. Pacientul a decedat”, a declarat dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca.

Intrebat de ce nu s-au facut manevrele de resuscitare pe terenul de fotbal, medicul Clubului Dinamo, Liviu Batineanu, a declarat ca “resuscitarea s-a facut in ambulanta”.

Unii suporteri acuza insa medicii ca nu au intervenit de urgenta pe teren in momentul in care fotbalistul a cazut inconstient. "Soferul, cand a ajuns pe teren cu ambulanta, era fara medic. Doamna medic fuma o tigara si a ajuns pe langa", a spus unul dintre suporteri.

Zeci de suporteri s-au strans in fata spitalului si au pus, in semn de omagiu, fulare si tricouri cu simbolurile clubului Dinamo.

Potrivit DigiSport, la doar 7 minute dupa ce Mircea Rednic l-a trimis in teren in confruntarea cu Viitorul, mijlocasul la inchidere de 26 de ani din Camerun s-a prabusit pe teren si a ramas inert. Imediat, jucatorii Viitorului au trimis mingea in aut, realizand ca este vorba de o problema grava. Ambulanta a patruns imediat pe teren, iar medicii i-au acordat primul ajutor, pentru ca apoi sa il transporte la Spitalul de Urgente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.