Sport 4 Mai 2016 17:18
Simona Halep s-a calificat fara probleme in sferturile de finala ale turneului de la Madrid, unde o va intalni pe Irina Begu.

Meciul dintre Halep si Bacsinszky s-a terminat 6-2, 6-3, pentru sportiva noastra. Simona a reusit pentru a treia oara in cariera sa o invinga pe sportiva din Elvetia, scorul intalnirilor directe fiind acum 3-1 pentru Halep. De-a lungul partidei Simona si-a etalat jocul care a dus-o in varful clasamentului WTA, avand un singur moment mai dificil, in setul secund la scorul de 3-3, cand si-a facut serviciul cu ceva emotii. In ambele seturi sportiva din Romania a avut trei mingi de set, si de fiecare data a fructificat-o pe prima.

Partida a durat o ora si 12 minute. Pe durata meciului, Simona a servit 2 asi si a comis o dubla greseala. Procentajele la serviciu au fost bune, 60% puncte castigate cu primul serviciu si 60% cu serviciul 2. Romanca si-a pierdut serviciul de doua ori si a reusit 5 break-uri.

In sferturile de finala ale competitiei patronate de catre Ion Tiriac, Simona Halep o va intalni pe Irina Begu (25 de ani, locul 34 in clasamentul mondial). Va fi a patra confruntare directa dintre cele doua jucatoare din Romania. Halep conduce cu 3-0, toate victorii in minimum de seturi, iar ultimul meci s-a disputat in 2012, scrie MEDIAFAX.

Irina Begu a invins-o in optimile de finala ale turneului WTA Premier Mandatory de la Madrid pe jucatoarea Christina McHale din State Unite, scor 6-7, 6-4, 6-4.

Pentru accederea in turul urmator la Madrid, Simona si-a asigurat 215 puncte in clasamentul WTA si un cec in valoare de 114.560 de euro. Halep a ramas cea mai bine clasata tenismena pe tabloul principal. Favorita 1, poloneza Agnieszka Radwanska (locul 2 WTA), a fost eliminata in primul tur. Germanca Angelique Kerber, cap de serie numarul 2, a pierdut tot in primul tur. Au mai parasit intrecerea Garbine Muguruza (4 WTA), Viktoria Azarenka (5 WTA) si Petra Kvitova (6 WTA).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.