Sport 18 Aprilie 2016 16:53
Simona Halep (locul 6 WTA) participa, in aceasta saptamana, in turneul de tenis pe zgura de la Stuttgart, Germania, dupa esecul suferit alaturi de nationala Romaniei in Fed Cup, 1-4 cu Germania).

Romanca in varsta de 24 de ani a fost desemnata favorita cu numarul 4 la castigarea trofeului, dar nu va avea o misiune usoara in Germania. Turneul de tenis de la Stuttgart este de categorie Premier si are premii totale in valoare de 759.000 de euro, informeaza MEDIAFAX.

Simona este calificata direct in turul secund, acolo unde se va duela miercuri cu Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 27 WTA) sau cu o sportiva venita din calificari. Daca Pavlyuchenkova se impune in prima mansa, meciul cu Halep va fi al 7-lea disputat in circuit de cele doua. Precedentele 6 au fost adjudecate de romanca, insa niciunul nu s-a jucat pe zgura, suprafata de la Stuttgart.

Accidentata la picior dupa jocurile de Fed Cup cu Andrea Petkovic (30 WTA), scor 6-4, 6-7, 6-4, respectiv cu Angelique Kerber (3 WTA), scor 2-6, 2-6, Simona Halep se poate intalni cu a doua favorita, Kerber, in finala la Stuttgart, in timp ce favorita principala, Agnieszka Radwanska (Polonia, 2 WTA), ii poate fi adversara in semifinale, noteaza ProSport.

Halep a ajuns pana in semifinale la editia din 2015 a turneului Premier de la Stuttgart, cand a pierdut cu daneza Caroline Wozniacki, scor 5-7, 7-5, 2-6. Pe tabloul principal de la Stuttgart va evolua si Monica Niculescu (31 WTA), cea care o va intalni in primul tur pe Caroline Garcia (Franta, 45 WTA).

Iata posibilele adversare ale Simonei Halep la Stuttgart, daca favoritele isi castiga meciurile: Turul 2 - Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 27 WTA), Sferturi - Roberta Vinci (Italia, 8 WTA, Semifinale - Agnieszka Radwanska (Polonia, 2 WTA), Finala - Angelique Kerber (Germania, 3 WTA) sau Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.