Fostul vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Patritiu Abrudan este audiat marti la DIICOT, in cauza fiind un dosar care vizeaza infractiuni din perioada 2010-2012, comise de un grup care urmarea "insusirea sumei de un milion de dolari" proveniti din finantarea FRF de catre FIFA.

Fosti oficiali ai Federatiei Romane de Fotbal sunt suspectati ca ar fi deturnat 1 milion de euro de la forurile continentale, in perioada 2010-2012, in mandatul fostei conduceri a FRF, scrie MEDIAFAX.

Banii de la FIFA ar fi fost delapidati catre conturile unor persoane din conducerea FRF, in ultima perioada a mandatului lui Mircea Sandu. Vor fi citati la audieri, deocamdata, in calitate de martori, toti membrii Comitetului Executiv din perioada 2010-2012.

"Procurorul vrea sa se convinga de anumite chestiuni ale gestionarii Federatiei si sigur ca eu, in calitatea mea, ca am fost chemat ca martor, o sa trebuiasca sa raspund pentru perioada in care am avut mandat in Comitetul Executiv – 2005-2009. Absolut nicio informatie nu am, dar atat ca e cu Federatia Romana de Fotbal", a declarat Patritiu Abrudan, conform Digi24

"Perioada 2010-2012 a fost momentul la care s-ar fi constituit un grup infractional organizat prin care s-a urmarit insusirea sumei de peste un milion de dolari provenita din finantarea FRF de catre FIFA. Banii ar fi fost supusi unui proces de reciclare fiind transferati succesiv prin conturile ,ai multor persoane juridice si fizice"
, au precizat surse judiciare.

Patritiu Abrudan a fost si vicepresedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) in mandatul lui Mircea Sandu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.