Americanul Michael Phelps, sportivul cel mai titrat din istoria Jocurilor Olimpice, a fost suspendat sase luni de Federatia Americana de Natatie, dupa ce a fost arestat pentru conducere in stare de ebrietate, informeaza AFP.

Suspendarea vine la sase zile dupa ce Phelps, revenit in 2014 in competitii dupa o pauza de doi ani, a fost arestat in Baltimore (Maryland) pentru ca a condus in stare de ebrietate si a depasit limita de viteza cu peste 50 de kilometri la ora. Michael Phelps, in varsta de 29 de ani, va putea sa se antreneze in continuare la clubul sau, dar nu va putea participa in competitiile nationale pana la 6 martie 2015.

De asemenea, Phelps si Federatia Americana au ajuns la un acord prin care sportivul nu va participa la Campionatele Mondiale de natatie de la Kazan, care vor avea loc in perioada 2-9 august 2015, scrie MEDIAFAX.

Inotatorul american Michael Phelps a fost retinut pentru conducere sub influenta alcoolului si pentru depasirea limitei de viteza, la Baltimore (Maryland). Sportivul a fost retinut, marti, la ora 01.10, de catre politia din Maryland, cand conducea un Land Rover cu 135 km/h, desi limita de viteza era de 72 km/h. Nu este pentru prima oara cand campionul cu 22 de medalii olimpice, din care 18 de aur, are probleme cu politia rutiera. In 2004, el a fost arestat pentru conducere in stare de ebrietate si a fost condamnat la 18 luni de inchisoare cu suspendare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.