Sport 27 Martie 2014 13:57
Fostul presedinte al echipei Gloria Bistrita, Jean Padureanu, sufera de Alzheimer in forma avansata si dementa mixta, iar avocatului lui cere INML sa stabileasca daca acesta are nevoie de insotitor.

Avocatul Ion Cazacu a depus la instanta si documentele medicale din care ar rezulta ca Jean Padureanu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer in forma avansata si dementa mixta. Cazacu a aratat ca, din cauza bolii de care sufera, Padureanu "uita lucruri elementare, cum ar fi sa cumpere alimente din curtea penitenciarului", informeaza MEDIAFAX.

In acest context, avocatul a cerut instantei ca, prin expertiza medico-legala ce va fi facuta de Institutul National de Medicina Legala in cazul clientului sau sa se stabileasca daca acesta are nevoie de un insotitor. Cazacu a mai spus ca este necesar sa se stabileasca si daca exista in sistemul penitenciar medicamentele necesare pentru tratamentul lui Jean Padureanu.

Instanta a stabilit ca obiectivele expertizei sa fie starea de sanatate a lui Jean Padureanu, daca exista tratament si daca poate fi administrat permanent in sistemul penitenciar sau in reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii, sub paza permanenta, si daca s-ar afla in imposibilitatea executarii imediate a pedepsei in sistemul penitenciar.

Magistratul de la Tribunalul Ilfov care judeca cererea lui Jean Padureanu de intrerupere a executarii pedepsei a stabilit un nou termen in acest caz pentru 22 mai.

Avocatul lui Jean Padureanu a depus in 19 martie, la Tribunalul Ilfov, cererea de intrerupere a executarii pedepsei de trei ani si patru luni de inchisoare primite de fostul presedinte al Gloriei Bistrita, in dosarul transferurilor de jucatori.

In 20 martie, instanta a stabilit ca Tribunalul Ilfov este competent sa solutioneze cererea lui Jean Padureanu si a dispus efectuarea unei expertize medico-legale, de catre Institutul National de Medicina Legala (INML).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.