Contestatia primarului Capitalei, Sorin Oprescu, la decizia de arestare preventiva a sa in dosarul in care este acuzat ca a primit mita 25.000 de euro va fi judecata de magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel Bucuresti, contestatia formulata de primarul Capitalei va fi judecata luni, cand magistratii vor decide daca acesta va fi mentinut sau nu in arest preventiv.

Decizia pe care Curtea de Apel Bucuresti o va lua luni va fi definitiva.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de procurorii DNA sambata noapte, iar duminica noapte, cu putin inainte de miezul noptii, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus in arestul Politiei Capitalei. Decizia nu este definitiva si a fost contestata de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit anchetatorilor, primarul general al Capitalei ar fi primit, sambata seara, de la seful unei institutii din subordine, 25.000 de euro, bani care proveneau de la patru denuntatori. Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca persoana care i-a dus banii ar fi seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa.

Sorin Oprescu a fost ulterior oprit in trafic, sambata noapte, iar asupra sa ar fi fost gasita suma de 5.000 de euro din banii primiti ca mita, au mai spus sursele citate.

Procurorii arata ca, in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din Bucuresti un sistem prin care firmele care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

In acest dosar au mai fost arestati, luni, de Tribunalul Bucuresti, Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic in Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae si Florin Supeala, director general si respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Mogosoaia, si omul de afaceri Claudiu Bengalici. Instanta a dispus si luarea masurii arestului la domiciliu pentru Bogdan Cornel Popa, directorul Administratiei Cimitirelor, si pentru Romeo Albu.

Citeste si:
Guvernul, obligat de CAB să organizeze alegeri la Primăria...
Curtea de Apel București...

Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a declarat, marti, ca dosarul in care Sorin Oprescu este cercetat de DNA pentru luare de mita nu a fost deschis in urma denuntului unei singure persoane, ci in urma plangerilor depuse de doua persoane fizice, in luna martie.

Alexandru Chiciu, avocatul principal al primarului Capitalei, declara ca Sorin Oprescu nici nu a cerut si nici nu a primit bani: ”Acest om nu a cerut niciodata sume de bani”.

Luni seara, dupa ce l-a vizitat pe primar in arest, Chiciu a spus ca Sorin Oprescu "nu va demisiona", iar mesajul sau pentru toti cei care s-au grabit sa-l acuze este: "Aveti putintica rabdare, domnilor!". Avocatul a mentionat ca Oprescu se simte mai bine si se gandeste deja la apararea pe care o va face.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.