Social 10 Martie 2015 14:58
Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, arestat preventiv pentru luare de mita si abuz in serviciu, si-a dat demisia din functie, marti, a anuntat avocatul acestuia la Curtea de Apel Ploiesti, unde se discuta contestatia sa la masura arestului.

Avocatul William Branza, unul dintre aparatorii lui Iulian Badescu, a declarat, marti, la Curtea de Apel Ploiesti, ca primarul a demisionat din functie. "Am abordat atat probleme de ordin tehnic cat si probleme de ordin procedural. Ca element de noutate vreau sa va spun ca de astazi (n.r. - marti) Primaria Ploiesti nu mai are primar. Domnul primar Badescu si-a dat demisia", a spus avocatul.

Iulian Badescu se afla, marti, la Curtea de Apel Ploiesti, unde se judeca contestatia sa la masura arestarii preventive dispuse de Tribunalul Prahova, scrie MEDIAFAX.

Iulian Badescu, lider al PSD Ploiesti, se afla la primul mandat de primar, dupa ce in perioada 2008-2012 a fost senator din partea PDL.
In 3 martie, primarul Iulian Badescu a fost retinut de procurorii DNA, in dosarul finantarii echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu fonduri de la bugetul local. In timp ce era transportat in arestul Politiei Prahova, situat in municipiul Campina, la 30 de kilometri de Ploiesti, lui Badescu i s-a facut rau si a fost dus la Spitalul Municipal din Campina, apoi transferat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti. Badescu, in varsta de 40 de ani, este cunoscut ca un pacient diabetic, dependent de insulina.

El a fost internat la SJU din Ploiesti cu hipertensiune si hiperglicemie, iar in 4 martie a fost dus cu o ambulanta la Tribunalul Prahova, unde s-a judecat propunerea de arestare preventiva formulata pe numele sau. Instanta a decis atunci ca Badescu sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia nefiind definitiva.

Ulterior, lui Badescu i s-a facut rau din nou si a lesinat, iar un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Prahova a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor. Dupa cateva zeci de minute, Iulian Badescu a iesit din sediul Tribunalului Prahova flancat de politisti, fiind transportat la SJU Ploiesti, unde a stat aproximativ o ora si jumatate.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, procurorii Serviciului teritorial Ploiesti al institutiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale in cazul lui Iulian Badescu, fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave avand ca rezultat obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit (2 acte materiale).

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Conform anchetatorilor, Iulian Badescu, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, a semnat, in 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti, iar in 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, in trei transe, catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

"Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior mentionata, precum si obtinerea de catre Asociatia Comunitara «Lupii Galbeni 2012» Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare. Prin semnarea contractului si a regulamentului sus mentionate, inculpatul Badescu Iulian si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu prevazute de Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale si a incalcat dispozitiile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern si controlul financiar preventiv si pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale", se arata in comunicatul citat.

Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

Potrivit aceluiasi document, Badescu i-a pretins unui reprezentant al Asociatiei Comunitare "Lupii Galbeni 2012" Ploiesti, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a contractului, precum si a efectuarii platilor catre asociatie, suma de 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia, unde Iulian Badescu a insotit echipa in desfasurarea cantonamentului.

In decembrie 2012, Consiliul Local Ploiesti a aprobat alocarea catorva milioane de euro de la bugetul local, suma finala variind in functie de performantele competitionale ale echipei Petrolul. Intrucat echipa a castigat Cupa Romaniei si s-a plasat pe un loc de top in Campionatul National, suma finala aprobata a fost de trei milioane de euro, bani care sa fie folositi, conform contractului, pentru salariile si premiile jucatorilor si ale staff-ului.

Citeste si:
Ploieștenii protestează! Nu vor avea apă caldă timp de o lună
Ploieștenii protestează! Nu...

La inceputul anului trecut, DNA a deschis o ancheta in acest caz, consilierii locali, dar si primarul Iulian Badescu fiind chemati pentru audieri in acest dosar, in care investigatia nu s-a finalizat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.