DNA verifică toată averea declarată de Dumitru Buzatu, fostul membru PSD, care se află în arest preventiv pentru luare de mită. Anchetatorii caută dacă există posibile proprietăți, bani sau conturi bancare pe care Buzatu nu le-a indicat în declarația de avere.

DNA verifică averea lui Buzatu

Averea lui Dumitru Buzatu a început să fie verificată mai amănunțit, după ce acesta a fost arestat preventiv 30 de zile pentru luare de mită. DNA face verificări suplimentare pentru a depista dacă Dumitru Buzatu și-a inclus în declarația de avere toate bunurile pe care le deține. În cazul în care anchetatorii vor găsi proprietăți, bani sau alte bunuri nedeclarate care nu pot fi justificate din veniturile oficiale, se va solicita confiscarea acestora, odată cu trimiterea în judecată a omului politic.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită. Avocatul său a depus o contestație în acest sens, iar în cursul săptămânii viitoare, la Curtea de Apel Iași, se va încerca eliberarea sa.

Fostul membru PSD a respins acuzațiile procurorilor DNA, chiar dacă declarațiile sale de apărare au fost foarte confuze. În primă fază, Buzatu a spus că suma de 1,25 de milioane de lei îi aparțineau, fiind bani din economiile personale. După care a declarat că banii ar fi fost de fapt un împrumut cerut omului de afaceri, ca mai apoi să revină la varianta inițială, cea a economiilor.

Sâmbătă, autoritățile au reținu un suspect în persoana unui expert, care a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență, în dosarul lui Dumitru Buzatu pentru luare de mită.

Acesta ar fi primit de la Dumitru Buzatu suma de 714.000 de lei pentru a întocmi un raport de expertiză cu privire la lucrări de modernizare a drumurilor executate de firma acestuia. Duminică, judecătorii au decis să îl trimită în arest pentru 30 de zile și pe acesta, fiind acuzat de procurorii de luare de mită şi trafic de influenţă.

Citeste si:
Dumitru Buzatu, prins în flagrant luând mită. Acesta a fost reținut...
Dumitru Buzatu, prins în...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Septembrie 2023 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.