Angajații unei primării din județul Bacău au început anul cu salariile tăiate chiar și cu 1.500 de lei. Cu un buget mic și nevoi mari, consilierii locali din comuna Gura Văii au hotărât să ia măsuri pentru bunăstarea localității și au decis să nu-și acorde în 2023 niciun spor.

Primarul din satul Gura Văii vrea să facă economii la bugetul local. A tăiat salariile angajaților și cu 1.500 de lei

2023 a venit cu tăieri de salarii pentru angajații Primăriei Gura Văii din Bacău. Gheorghe Cioclu lucrează la stat de 30 de ani, iar de anul acest salariul său va fi mai mic cu 1.500 de lei.

„Funcţia de consilier inspector, grad superior, în gradaţie cinci, în trecut beneficia de un salariu brut de 8.415 de lei, iar pe noua grilă de salarizare are 7.280 de lei.”

„Este normal! Investiţiile nu se pot face fără bani. O idee bună, că locuiesc aici în comună. Nu avem apă, nu avem gaz... Dacă nu contribuim cu toţii pentru comună, cine să contribuie?”, a spus Gheorghe Cioclu, angajat contabilitate Primăria Gura Văii, pentru Observator.

„Pe salarii, anul trecut s-au dus 2,4 milioane de lei noi, anul acesta se vor duce doar 1,8 milioane. Facem o economie de 600 de mii de lei”, a declarat Silviu Tineri, primar.

Nevoi sunt multe, de la canalizare la iluminat public sau drumuri mai bune. 45 de kilometri de drumuri neasfaltate sunt în comună. S-au obținut, totuși, bani pentru asfaltarea a cinci kilometri de drum. Pentru ceilalți este nevoie ca mai întâi să se facă instalațiile de apă și canalizare.

Alergătura după bani a început în 2022, când Primăria a scos la vânzare 200 de case din satul Rotunda la numai câteva sute de euro fiecare. Clădirile au fost construite pe un deal în urma unor inundații și au rămas aproape două decenii goale. Din vânzarea lor s-au strâns aproximativ 2 milioane de lei la buget.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.