Presedintele USR, Nicusor Dan, a declarat miercuri, in cadrul dezbaterilor asupra motiunii de cenzura, ca decizia pe care o vor lua parlamentarii in sensul demiterii sau nu a Guvernului Grindeanu va fi judecata de istorie, iar senatorii si deputatii din arcul puterii au de ales daca vor fi de partea corecta a istoriei sau vor alege sa urmeze un ”biet om cu doua dosare penale”.

”Alegatorii dumneavoastra v-au trimis in Parlament ca sa dati legi pentru bunastarea romanilor, nu legi care sa scape de la puscarie infractorii. Adevaratul autor al acestei crize, Liviu Dragnea, ar fi in stare sa arunce in aer Romania pentru a scapa de dosarele penale. Aveti de ales astazi daca veti fi de partea corecta a istoriei sau sa urmati un om, un biet om cu doua dosare penale. Decizia voastra va fi judecata de istorie”, le-a spus Nicusor Dan parlamentarilor din arcul guvernamental.

Liderul USR a atras atentia in discursul sau ca Guvernul a trecut limite care nu trebuie trecute, prin adoptarea ordonantei de urgenta de dezincriminare a unor infractiuni si a acuzat PSD ca vrea sa aduca Romania in zona bunului plac si din aceasta cauza si-a pierdut increderea.

Stiu ca nu domnul Grindeanu a initiat aceasta ordonanta de urgenta, ci Liviu Dragnea care are un dosar penal si o condamnare penala a pus presiune pe Grindeanu. Domnul Grindeanu avea toate mijloacele sa se opuna, nu a facut-o, a fost las, a pus interesele sefului de partid in fata intereselor tarii”, a mai spus Nicusor Dan.

El a apreciat ca prim-ministrul Grindeanu si-a pierdut increderea in ochii populatiei si ai cancelariilor straine, ceea ce va afecta securitatea nationala a Romaniei, dar si economia tarii.

”Suntem in unul dintre momentele in care decizia pe care o vom lua va fi judecata de istorie, de copiii si de nepotii nostri. In toate momentele critice, strada a fost de partea corecta a istoriei. Si la Revolutie, si la protestele din Piata Universitatii si la cele impotriva exploatarii de la Rosia Montana, strada a avut dreptate. Sutele de mii de oameni care au protestat sau protesteaza au dreptate si trebuie sa le fim recunoscatori ca au reusit sa inlature uriasa iresponsabilitate a Guvernului”, a mai spus Nicusor Dan in aplauzele parlamentarilor PNL si USR.

Citeste si:

Citeste si:
Klaus Iohannis, după adoptarea moțiunii de cenzură. „Este momentul...
Klaus Iohannis, după...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.