Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, in plenul reunit, la dezbaterea motiunii de cenzura, ca, dincolo de lozinci si de a se agata de proteste pentru a-si reface credibilitatea, marti a reiesit dorinta arzatoare a presedintelui Klaus Iohannis de a repune ”Guvernul meu”. ”Sper ca azi sa transam lucrurile si sa ne intoarcem la treaba”, a mai spus premierul.

La inceputul discursului, premierul a mentionat ca marti a fost aprobat in Parlament bugetul pentru anul 2017 si le-a multumit parlamentarilor pentru eforturile pe care le-au depus.

”Avem un buget care aduce prosperitate si dezvoltare romanilor, avem toate parghiile necesare pentru a implementa programul de guvernare pe care romanii l-au votat in decembrie in proportie covarsitoare”, a continuat el.

Grindeanu a spus ca este dreptul constitutional al opozitiei sa depuna motiune, insa demersul actual al PNL-USR nu isi mai are obiectul.

”In primul rand ma asteptam la o abordare profesionista din partea PNL atunci cand vine vorba de lucruri serioase, insa l-au trimis pe Catalin Predoiu sa sustina motiunea, un fost ministru al Justitiei, care a coordinat elaborarea Codului Penal si Codului de procedura penala pe care CCR le-a amendat prin numeroase decizii”, a continuat premierul, mentionand si ca nu a fost niciodata vorba despre ordonanta pe gratiere.

”Cred ca cineva cu mai multa credibilitate putea sa sustina aceasta motiune”, a adaugat el.

In privinta parlamentarilor USR care au sustinut acest demers, Grindeanu a spus ca poate lipsa de experienta si avantul i-au facut sa se asocieze cu un partid pe care pana mai ieri il criticau cu vehementa, scrie News.ro.

”Domniile lor si-au propus sa salveze Romania prin somn, altfel nu pot sa inteleg cum poti dormi in Parlament cand se dezbate bugetul. Sper ca domnul Nicusor Dan si-a facut temele mai bine si azi stie ce sa spuna”, a spus Grindeanu.

Premierul s-a referit si la discursul presedintelui din Parlament: ”Dincolo de lozinci si de a se agata de proteste pentru a-si reface credibilitatea, a reiesit dorinta arzatoare a domnului presedinte Iohannis de a repune guvernul meu. Avem experienta deja cu un astfel de guvern care va ramane in istorie guvernul zero”.

”Sper ca azi sa transam lucrurile si sa ne intoarcem la treaba”, a mai spus premierul.

Premierul Sorin Grindeanu a mai afirmat ca a inteles "emotia si supararea" provocate de OUG 13 privind justitia, iar Guvernul nu va mai initia astfel de acte, urmand sa fie un Cabinet "al dialogului si al consultarii publice".
Citeste si:
Plenul Camerei Deputaților dezbate moțiunea simplă a USR împotriva...
Plenul Camerei Deputaților...

"Am inteles pe deplin toata emotia si supararea pe care OUG 13 le-au generat. O parte insemnata a acestei tari ne-a transmis democratic ca nu identifica binele general in acea ordonanta", a afirmat premierul.

El a dat, in Parlament, asigurari ca "nu va mai accepta nicio initiativa de acest gen in Guvern". Sorin Grindeanu afirma ca modificarea Codurilor penale va trebui facuta in Parlament, alaturi de senatori, deputati si specialisti din domeniu.

"Incepand de astazi, acest Guvern va fi exclusiv unul dialogului si al consultarii publice", a afirmat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.