Imbratisarile, ciudatele si nesfarsitele strangeri de mana, semnele de afectiune: ziua lui Emmanuel Macron si Donald Trump la Casa Alba a facut deliciul umoristilor de la 'late-night talk show'-urile americane, relateaza AFP.

Daca intelegerea si comunicarea dintre presedintii francez si american au facut deja sa curga multa cerneala, interactiunile fizice sunt cele care au marcat spiritele saptamana aceasta, a lor 'touchy-feely relationship', potrivit expresiei cizelate de Ashley Parker, jurnalista la Washington Post.

Daily Show, pe Comedy Central, animat de sud-africanul Trevor Noah, a rezumat aceasta 'vizita de stat' printr-un mic scurt-metraj alb-negru intitulat 'Afacerea mainilor', pe un fond de muzica romantica, punand cap la cap toate contactele intre cei doi barbati.

Principala sursa de inspiratie? Evocarea numeroaselor aventuri extraconjugale atribuite celui de-al 45-lea presedinte al SUA.

'L-ati vazut atingand pe cineva in acest fel? El i-a facut versiunea Stormy Daniels', a spus Jimmy Kimmel la ABC, cu referire la actrita porno care a afirmat ca a avut o relatie sexuala cu magnatul in domeniul imobiliarelor si a fost platita de Michael Cohen, avocatul personal al lui Trump, cu putin timp inainte de alegeri, ca sa taca.

'Atunci cand presedintele Emmanuel Macron l-a salutat pe presedintele Trump, el l-a pupat pe ambii obraji. Din reflex, Michael Cohen a scos imediat si i-a oferit 130.000 de dolari lui Macron', a adaugat, in aceeasi linie glumeata, Conan O'Brien la TBS.

Ciudatul episod in timpul caruia, in Biroul Oval si in fata camerelor de filmat din intreaga lume, presedintele american s-a apucat sa scuture firele de matreata de pe costumul invitatului sau francez, a suscitat de asemenea multe comentarii, semnificatia acestui gest dand nastere unei multitudini de interpretari, scrie Agerpres.

Citeste si:
Proteste violente la Paris împotriva reformei pensiilor
Proteste violente la Paris...



'Cum sa discuti (cu Donald Trump) cand el te umileste in public?'
, a spus Trevor Noah, zambind. 'Daca as fi Macron, as fi ripostat', a continuat el, adaugand ca a fost impresionat de 'calmul' presedintelui francez, care 'a gestionat' perfect (situatia).

'Domnul presedinte, Macron este in continuare acolo, zambitor, dupa ce a petrecut doua zile cu dv.... Acestea nu sunt fire de matreata, este cocaina!', a decretat Stephen Colbert pe CBS.



'Stiu ca este un cliseu, insa aceasta este o bromance!'
, a conchis Trevor Noah pentru a rezuma relatia dintre cei doi, recurgand la acest neologism nascut din combinarea cuvintelor 'brother' si 'romance'.

Citeste si:
Israelul a acceptat să-și amâne ofensiva terestră în Fâșia Gaza...
Israelul a acceptat să-și...

Cei doi lideri nu au reusit sa se vada miercuri, in a treia si ultima zi a vizitei presedintelui francez, insa Donald Trump a promis ca va privi la televizor, de la Casa Alba, discursul 'prietenului' sau Emmanuel Macron sustinut in Congresul SUA. 'Va fi EXCELENT!', a prezis Trump fara ezitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.