Statele Unite si aliatii lor au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, iar ''un numar semnificativ'' dintre ele au fost interceptate de fortele siriene, a transmis sambata Ministerul Apararii rus, citat de AFP.

"Peste 100 de rachete de croaziera si rachete aer-sol au fost lansate de Statele Unite, Marea Britanie si Franta de pe mare si din aer asupra unor obiective siriene militare si civile", a precizat ministerul intr-un comunicat citat de agentia oficiala de presa RIA Novosti.

"Un numar semnificativ"
dintre aceste rachete au fost doborate de apararea aeriana siriana, a adaugat Ministerul Apararii rus.

Citeste si: Franta sustine ca operatiunea militara occidentala din Siria este "legitima"

Statele Unite au lansat in noaptea de vineri spre sambata, impreuna cu Marea Britanie si Franta, atacuri asupra unor obiective in Siria, sustinand ca au atacat in special unitati de productie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad, scrie Agerpres.

Aceasta operatiune comuna a avut loc la o saptamana dupa anuntul privind un atac chimic la Douma, in apropiere de Damasc, atribuit de Occident fortelor guvernamentale. Atacul chimic ar fi facut peste 40 de morti.

Regimul sirian denunta ''agresiunea barbara si brutala'' a Occidentului

Regimul sirian a denuntat sambata ''agresiunea barbara si brutala'' a occidentalilor, dupa atacuri desfasurate in cursul noptii de SUA, Franta si Marea Britanie asupra unor baze militare, a relatat agentia oficiala siriana de presa SANA, preluata de AFP si dpa.
Siria "condamna in termenii cei mai fermi agresiunea SUA, Frantei si Marii Britanii asupra Siriei, care constituie o incalcare flagranta a dreptului international", a spus o sursa din cadrul Ministerului de Externe sirian, citata de SANA.

Aceste atacuri au urmarit "sa impiedice" o misiune a Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), care urma sa inceapa sambata o ancheta la Douma privind un presupus atac chimic, conform SANA.

Sursa citata de SANA acuza Occidentul ca incearca astfel sa isi ascunda "minciunile".

Moscova sustine ca nu si-a folosit apararea antiaeriana pentru a contracara atacurile

"Sistemele de aparare antiaeriana ruse care se afla pe teritoriul sirian nu au fost folosite pentru a contracara atacurile cu rachete" desfasurate de SUA, Franta si Marea Britanie, a transmis Ministerul Apararii, citat de agentiile ruse de presa.

De asemenea, ministerul Apararii din Rusia sustine ca niciuna din loviturile occidentale din Siria nu s-a produs in apropierea bazelor aeriene si navale ruse de pe teritoriul sirian.

"Niciuna dintre rachetele de croaziera lansate de SUA si de aliatii lor nu a intrat in zona de responsabilitate a sistemelor de aparare aeriana rusa care protejeaza instalatiile de la Tartus si Hmeimim", a precizat ministerul intr-un comunicat citat de agentia de presa de stat RIA Novosti.

Citeste si:
Primele rezultate ale anchetei privind rachetele care au ajuns în...
Primele rezultate ale...

Citeste si:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.