In urma atacurilor lasate de SUA, Marea Britanie si Franta asupra unor obiective din Siria, Rusia a solicitat convocarea unei reuniuni de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU.

"Prezenta escaladare a situatiei din zona Siriei are un impact devastator asupra integului sistem de relatii internationale. Istoria va stabili adevarul. Deja ea a aratat ce raspundere grea are Washingtonul in masacrele sangeroase din Iugoslavia, Irak, Libia

Rusia condamna atacul din Siria, unde militarii rusi sprijina guvernul legitim in lupta impotriva terorismului", a declarat Putin, potrivit stirileprotv.ro, care cireaza RIA Novosti.

Citeste si:

Rusia cere convocarea Consiliului de Securitate al ONU

"Rusia convoaca o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre actiunile agresive ale Statelor Unite si aliatilor lor.

Rusia denunta cu cea mai mare fermitate atacul asupra Siriei, unde militari rusi ajuta guvernul legitim sa lupte impotriva terorismului", a aratat Kremlinul prin intermediul unui comunicat.

Statele Unite au lansat in noaptea de vineri spre sambata, impreuna cu Marea Britanie si Franta, atacuri asupra unor obiective in Siria, sustinand ca au atacat in special unitati de productie de arme chimice de care, conform Occidentului, ar dispune regimul lui Bashar al-Assad.

Aceasta operatiune comuna a avut loc la o saptamana dupa anuntul privind un atac chimic la Douma, in apropiere de Damasc, atribuit de Occident fortelor guvernamentale. Atacul chimic ar fi facut peste 40 de morti.

Citeste si:

Citeste si:
Cutremure în Turcia și Siria. Bilanțul catastrofei a depășit 34.000...
Cutremure în Turcia și Siria....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.