Cinci romani au murit in urma exploziei produse la uzina chimica din Cehia, anunta Ministerul Afacerilor Externe.

UPDATE: Uzina chimica din Cehia in care au decedati cinci cetateni romani in urma unei explozii vor fi repatriati pe chetuiala angajatorului. Conducerea uzinei si-a asumat ofical aceasta sarcina, scrie Libertatea.


"Potrivit informatiilor obtinute de Ambasada Romaniei la Praga, inca doua dintre victimele exploziei au fost identificate ca fiind cetateni romani. Astfel, numarul cetatenilor romani decedati in urma tragicului eveniment a urcat la cinci in acest moment", a informat MAE printr-un comunicat de presa transmis vineri, potrivit Agerpres.

Ancheta declansata de autoritatile cehe privind explozia de la uzina chimica din localitatea Kralupy nad Vltavou este in curs de desfasurare.

Echipa consulara mobila din cadrul Ambasadei Romaniei la Praga a vizitat si unitatile medicale in care au fost internate persoanele ranite pentru a se asigura ca printre acestea nu sunt si cetateni romani, precizeaza MAE.

Misiunea diplomatica a intreprins demersurile necesare in vederea identificarii si notificarii familiilor celorlalti doi cetateni romani decedati.

MAE isi exprima profunda compasiune pentru tragicele pierderi de vieti omenesti si transmite sincere condoleante familiilor indoliate.

Ambasada Romaniei in Republica Ceha monitorizeaza cu prioritate situatia si mentine in permanenta legatura cu autoritatile locale, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, inclusiv pentru repatrierea trupurilor neinsufletite.

Explozia a avut loc intr-o uzina apartinand societatii Synthos, specializata in productia de cauciuc sintetic si polistiren.

"Explozia s-a produs in una din uzinele din complexul rafinariei de la Kralupy-nad-Vltavou. Am demarat imediat o ancheta pentru a stabili toate circumstantele si cauzele" producerii deflagratiei, a declarat purtatoarea de cuvant a politiei, Marketa Johnova.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.