Statele Unite ale Americii sunt din nou scena protestelor si a noi atacuri sangeroase, dupa ce doi tineri de culoare au fost ucisi de politie.

[UPDATE 10:00] - Un al cincilea ofiter de politie a murit in atacul armat care a avut loc in noaptea de joi spre vineri la Dallas, la un miting fata de violenta fortelor de ordine la adresa afro-americanilor, au anuntat fortele de ordine pe Twitter.

Alti sase oameni ai legii au fost raniti dupa ce persoane necunoscute au deschis focul asupra politistilor care asigura ordinea la un miting fata de violenta fortelor de ordine la adresa afro-americanilor.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, fortele de ordine au retinut trei suspecti - o femeie arestata in zona unde a avut loc atacul si doua persoane prinse dupa ce au incercat sa fuga de la fata locului cu o masina.

Un al patrulea suspect s-a baricadat intr-o parcare acoperita din centrul Dallasului. El a amenintat ca “vine sfarsitul” pentru ofiterii de politie si ca au fost amplasate bombe in tot centrul Dallasului.

Potrivit comandantului politiei, cei patru sunt suspectati ca au colaborat, pentru a triangula pozitia ofiterilor care asigurau paza protestului din Dallas si pentru a-i ataca.

Comandantul a subliniat ca autoritatile nu sunt convinse ca au identificat toti suspectii implicati in atac si ca ancheta continua, scrie NEWS.ro.

11 ofiteri de politie au fost tintele a doi asasini care s-au folosit de snipere pentru a-i omori. Bilantul final al protestelor arata ca patru ofiteri au fost omorati pe loc, iar doi se afla si acum in operatie luptandu-se pentru viata. Un participant la protest a fost de asemenea ranit in altercatii.


Politia a inceput urmarirea suspectilor si i-a prins pe acestia dupa o urmarire de peste 40 de minute, aflandu-se acum in custodia acestora pentru a fi interogati.
Citeste si:
Cum poţi programa aceeaşi reclamă cu video, imagini sau texte color
Cum poţi programa aceeaşi...

Problemele au fost cu atat mai mari cu cat, la un moment dat, politia din Dallas a aflat ca se vor planta bombe in zona centrala a orasului. Ceea ce era la inceput un protest pasnic de manifestarea impotriva atitudinii agresive a politiei americane se transformase intr-un asasinat.


Ofiterii anti-tero americani au reusit in cele din urma sa gaseasca si dispozitivul explozibil, dupa ce un alt suspect s-a predat. In cele din urma, imaginile video au aratat ca acesta nu era vinovat de nicio ilegalitate, ci se afla printre oameni, asistand pasnic la protest.

Primarul orasului le-a recomandat oamenilor ca acestia sa evite, totusi, zona centrala a orasului in aceasta dimineata.

Cum s-a ajuns in aceasta situatie

Alton Sterling a fost ucis de politisti cu 5 focuri de arma trase in zona pieptului. Acesta nu a putut fi imobilizat de pistolul electric si avea asupra lui o arma, iar in timpul incaierarii cu ofiterii acesta (conform spuselor politistilor din video) a incercat sa se intinda dupa. Imediat dupa publicarea video-urilor pe retelele de socializare protestele au inceput. Alton Sterling se afla in fata unui magazin incercand sa vanda CD-uri cu muzica, iar un telefon la 911 i-a curmat viata.
Citeste si:
Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii va ajunge vineri în România
Prima Doamnă a Statelor Unite...

ATENTIE! Urmeaza imagini video cu un puternic impact emotional


Al doilea caz care a pus cetatenii pe jar si a starnit miscari de strada in SUA este reprezentat de uciderea unui alt tanar de culoare care, desi era licentiat sa aiba arma de foc asupra sa, nu era inarmat ci doar incerca sa-si scoata portofelul pentru a-i preda actele ofiterului. Toata intamplarea a fost transmisa LIVE pe Facebook de catre iubita sa. Acestia erau in masina cu un copil de doar 3 ani, care poate fi auzit pe inregistrarea video cum ii spune mamei sale ca ii este frica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.