Rusia sustine ca a ajuns la un acord cu americanii in ceea ce priveste imbunatatirea coordonarii militare in Siria.

Ministerul Apararii din Rusia a anuntat ca s-a ajuns la un acord intre Moscova si Washington cu privire la nevoia de imbunatatire a coordonarii militare in operatiunile de pe teritoriul sirian, unde rusi si americanii sprijina tabere adverse ale razboiului civil, transmite Reuters.

Interventia militara a rusilor in sprijinul fortelor guvernamentale ale lui Bashar al-Assad, alaturi de rebelii moderati sustinuti de coalitia militara occidentala si raidurile aeriene comune asupra tintelor Statului Islamic, au crescut riscul unei ample confruntari internationale.

Insa, ministerul Apararii a anuntat ca armatele celor doua state au ajuns la un acord cu privire la imbunatatirea coordonarii militare. Presupusul acord nu a fost inca confirmat de Washington.

Anuntul vine la doar o zi dupa ce Pentagonul a declarat ca a lansat mai multe intrebari la adresa rusilor, pentru raidurile aeriene organizate impotriva rebelilor moderati. Pentagonul a criticat Moscova pentru ignorarea avertismentelor SUA.

Intre timp, purtatorul de cuvant al Apararii Rusiei, Igor Konasenkov, a dezmintit acuzatiile, sustinand ca raidurile aeriene ale rusilor au lovit un teritoriu situat la mai bine de 300 de kilometri de locul unde s-ar fi aflat fortele rebelilor moderati, potrivit comunicarilor militare transmise de americani.

Mai mult, Konasenkov a precizat ca armata rusa a informat coalitia internationala condusa de americani cu privire la potentialele tinte.

”Ministrul Apararii din Rusia a propus colegilor americani sa lucram impreuna la realizarea unei harti unificate, care sa contina informatii despre locatia fortelor militare active pe teritoriul sirian. Totuti, nu s-a facut niciun progres in aceasta privinta”, a declarat Konasenkov.

De asemnea, rusii sunt acuzati de fortele rebelilor moderati ca au dus la moartea a sute de civili in raiduri aeriene ce au vizat centre medicale, scoli sau obiective de infrastructura, potrivit News.ro.

Citeste si:
Beri străine pe rafturile magazinelor din Moscova, deși...
Beri străine pe rafturile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.