Republica Moldova, Ungaria, Germania, SUA, Rusia si Spania se numara printre statele care au trimis mesaje de condoleanta Romaniei pentru victimele incendiului produs vineri noapte in Clubul Colectiv din Bucuresti.

Republica Moldova

Presedintele, premierul interimar si presedintele Parlamentului din Republica Moldova au transmis sambata mesaje de condoleante pentru victimele incendiului produs vineri noaptea la Clubul Colectiv din Bucuresti.

"Am aflat cu profunda durere despre tragedia produsa la Bucuresti, in urma unui incendiu. Deplangem pierderile de vieti omenesti si ne rugam pentru insanatosirea persoanelor ranite in acest accident ingrozitor", a scris presedintele moldovean Nicolae Timofti, intr-un mesaj adresat omologului sau roman, Klaus Iohannis.

"In aceste momente de grea incercare pentru intreg poporul roman, de care ne leaga temeinice punti de istorie si cultura, permiteti-mi sa exprim, in numele poporului Republicii Moldova si al meu personal, sentimentele noastre de compasiune si solidaritate, iar familiilor indoliate sincere condoleante", a adaugat Timofti, potrivit site-ului presedintiei de la Chisinau. La randul sau, prim-ministrul interimar Gheorghe Brega i-a adresat o scrisoare premierului roman Victor Ponta, prin care a exprimat compasiune ca urmare a incidentului tragic produs intr-un club de noapte din Bucuresti.

"Cu profunda tristete am aflat despre incendiul din Clubul Colectiv din Bucuresti, soldat cu numeroase victime si persoane ranite. In aceste clipe de grea incercare, in numele Guvernului Republicii Moldova si al meu personal, va exprim dumneavoastra sentimentele noastre de compasiune si solidaritate", se arata in mesajul premierului interimar al Republicii Moldova, publicat pe site-ul Guvernului.

Ungaria

Presedintele Ungariei, Janos Ader, i-a transmis condoleante omologului sau roman, Klaus Iohannis, pentru victimele incendiului produs vineri noaptea la clubul Colectiv din Bucuresti, a anuntat sambata presedintia de la Budapesta, citata de MTI.

"Permiteti-mi sa exprim sincere condoleante in numele tuturor cetatenilor Ungariei si al poporului ungar", a spus presedintele Ader intr-o scrisoare adresata lui Klaus Werner Iohannis.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

"Socati de vestile dezastrului, impartasim cu totii durerea poporului Romaniei", a adaugat presedintele ungar.

Spania

"Guvernul Spaniei transmite, de asemenea, condoleante familiilor si apropiatilor victimelor, si le doreste insanatosire grabnica si deplina ranitilor. Spania transmite tot sprijinul sau si este solidara cu autoritatile si poporul roman in aceste momente triste", se arata intr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Spaniei in Romania.

"Ambasada se afla in actiune, sprijinind cetatenii spanioli afectati de incendiul din ‎club Colectiv", mentioneaza Ambasada‬.

Rusia

Ambasada Rusiei in Romania a transmis sambata un mesaj de condoleante din partea conducerii Federatiei Ruse in legatura cu tragedia din clubul de noapte Colectiv din Bucuresti, in urma careia si-au pierdut vietile 27 de persoane.

Citeste si:
Victorie pentru premierul Viktor Orban. UE va debloca o finanţare...
Victorie pentru premierul...

"Conducerea Federatiei Ruse, cu un profund sentiment de soc, a primit stirea despre evenimentele din clubul de noapte pentru tineri «Colectiv» din Bucuresti, in urma carora si-au pierdut vietile 27 de tineri", informeaza un comunicat al ambasadei.

"Conducerea Federatiei Ruse regreta profund aceasta tragedie impreuna cu toata Romania si exprima sincere condoleante catre familiile, rudele si prietenii victimelor, precum si doreste o recuperare cat mai rapida celor peste 180 de raniti, aflati in prezent in curs de tratament in spitalele din Bucuresti", adauga comunicatul.

Statele Unite

Ambasada SUA in Romania a transmis sambata condoleante familiilor, prietenilor si cunostintelor celor care si-au pierdut vietile in incendiul produs vineri seara la un club din centrul Bucurestiului, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Spania preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, de la 1 iulie
Spania preia preşedinţia...

"Ambasada Statelor Unite ale Americii a aflat cu profunda tristete despre teribila tragedie de azi-noapte dintr-un club din centrul Bucurestiului. Transmitem cele mai sincere condoleante familiilor, prietenilor si cunostintelor celor care si-au pierdut vietile. Gandurile si rugaciunile noastre se indreapta de asemenea catre numeroasele persoane ranite, care, speram, se vor recupera cat mai rapid", a transmis ambasada intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Germania

Ambasada Germaniei la Bucuresti transmite condoleante familiilor persoanelor care si-au pierdut viata in incendiul de la clubul Colectiv, intr-un mesaj publicat sambata pe pagina sa de Facebook.

"Dorim sa transmitem cele mai sincere condoleante familiilor victimelor care si-au pierdut viata in incendiul teribil care a avut loc aseara in Bucuresti. Gandurile noastre sunt, de asemenea, alaturi de persoanele ranite, de familiile si prietenii acestora", afirma ambasada Germaniei in mesajul sau.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.