Aviatia rusa a bombardat joi obiective din Siria ale retelei teroriste Al-Qaida si ale rebelilor islamisti, in provinciile Idleb (nord-vest) si Hama (centru), a afirmat o sursa siriana din domeniul securitatii, citata de AFP in pagina electronica.

"Patru avioane ruse de razboi au vizat baze ale Jaish al-Fatah (Armata Cuceririi), la Jisr al-Shughur si la Jabal al-Jawiya (in provincia Idleb), si au bombardat de asemenea pozitii ale gruparilor armate, baze si depozite de arme din Hawach, in provincia Hama", a precizat sursa citata.

Din Armata Cuceririi fac parte in special Frontul al-Nusra, aripa siriana a al-Qaida, si grupari islamiste ca Ahrar al-Sham, scrie MEDIAFAX.

Rusia, care sustine demult incercarile presedintelui sirian Bashar al-Assad de a ramane la putere, a lansat miercuri atacuri aeriene in Siria, primul sau angajament militar in strainatate dupa patru decenii.

Desi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus ca Rusia efectueaza operatiuni precise impotriva pozitiilor terestre ale gruparii Stat Islamic, Statele Unite si aliatii lor si-au exprimat ingrijorarea ca Moscova ii bombardeaza de fapt de rebelii sustinuti de Occident, care lupta impotriva lui al-Assad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.