Alexis Tsipras, nu mai mananca normal si nu mai doarme noaptea suficient, din cauza stresului cauzat de situatia economica a tarii, afirma cu ingrijorare mama liderului de extrema-stanga de la Atena.

"In ultima vreme, Alexis nu mai mananca si nu mai doarme, dar nu are de ales, are o datorie fata de poporul care i-a acordat increderea", afirma Aristi Tsipras, mama in varsta de 73 de ani a premierului Greciei.

"Il vad foarte rar pe Alexis. Merge de la aeroport la Parlament. Nu are timp sa isi vada copiii, cum ar putea avea timp de mine?!", a adaugat Aristi Tsipras intr-un interviu acordat revistei Parapolitika.

"Cand vorbim, ii spun sa faca ce este bine pentru tara si sa fie atent. Imi spune sa nu fiu ingrijorata, ca totul va fi bine", adauga mama premierului grec, potrivit ziarului Le Point. Alexis Tsipras, in varsta de 40 de ani, a participat in ultimele saptamani la negocieri intense cu liderii Eurogrupului. Grecia trece printr-o situatie economica extrem de dificila, bancile fiind inchise de doua saptamani. Mai nou, Alexis Tsipras se confrunta cu disensiuni in cadrul propriului partid si al coalitiei de guvernamant, scrie MEDIAFAX.

Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro. Grecia si-a asigurat restructurarea datoriilor si finantarea pe termen mediu in cadrul unei pachet in valoare de 86 de miliarde de euro care va permite tarii sa ramana in zona euro. "Acordul este dificil, dar am evitat continuarea retragerilor activelor in strainatate. Am evitat un plan de strangulare financiara si de prabusire a sistemului bancar. In aceasta batalie dura, am reusit sa obtinem restructurarea datoriilor", a afirmat premierul de extrema-stanga Alexis Tsipras.

Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati.

Citeste si:
A început armistițiul temporar dintre Israel și Hamas. Care sunt...
A început armistițiul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.