Stephen Hawking, care este bolnav de scleroza laterala amiotrofica, au acceptat provocarea "Ice Bucket Challange".

Pana in prezent, Motor Neurone Disease Association (MNDA) - asociatia din Marea Britanie care lupta contra maladiei Charcot, cunoscuta si ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterala amiotrofica, o boala neurodegenerativa - a strans o suma de peste 3 milioane de lire sterline. Suma a fost completata de astrofizicianul britanic Stephen Hawking, care a fost diagnosticat cu aceasta maladie neuronala degenerativa la varsta de 21 de ani.

Desi nu a putut sa accepte el insusi aceasta provocare, din cauza ca a fost bolnav de pneumonie, anul trecut, copiii lui Stephen Hawking - Lucy, in varsta de 44 de ani, Timothy, in varsta de 35 de ani, si Robert, in varsta de 47 de ani - s-au oferit sa isi ajute tatal in aceasta campanie si au acceptat sa le fie turnate trei galeti cu gheata pe cap. Stephen Hawking a primit aceasta provocare de la astrofizicianul american Neil deGrasse Tyson.

"Nu ar fi intelept din partea mea sa imi torn o galeata cu apa rece peste mine... dar copiii mei Robert, Lucy si Tim s-au oferit in mod cavaleresc sa accepte aceasta provocare in locul meu", a spus Stephen Hawking. De asemenea, Stephen Hawking a facut un indemn catre toti cei interesati sa doneze pentru MNDA, care se lupta sa elimine "aceasta teribila maladie". Stephen Hawking i-a nominalizat sa accepte aceasta provocare pe directorul Science Musem, Ian Blatchford, respectiv pe cancelarul si pe vicecancelarul Cambridge University, David Sainsbury si Leszek Borysiewicz.

Stephen Hawking, care se deplaseaza cu ajutorul unui scaun cu rotile si comunica prin intermediul unui computer si a unui sintetizator vocal, a fost diagnosticat cu o maladie neuronala degenerativa (scleroza laterala amiotrofica) la varsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus in acel moment ca mai avea de trait cel mult doi sau trei ani. Ajuns in prezent la varsta de 72 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciati oameni de stiinta din lume, fiind cunoscut pentru lucrarile sale despre gaurile negre si pentru cartea sa "Scurta istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), devenita un bestseller international.

Citeste si:
Cum poţi programa aceeaşi reclamă cu video, imagini sau texte color
Cum poţi programa aceeaşi...

Fostul sef al catedrei de matematica de la Universitatea Cambridge, un post detinut in trecut si de Isaac Newton, a fost de multe ori criticat in trecut din cauza comentariilor sale despre religie. Cartea sa intitulata "The Grand Design", lansata in 2010, a provocat un scandal urias in randul liderilor religiosi, deoarece Hawking sustinea in acest volum ca nu este nevoie de o forta divina pentru a explica aparitia Universului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.