Vladimir Putin a cerut autoritatilor sa reintroduca programul de evaluare a activitatii fizice promovat in timpul perioadei sovietice.

Potrivit presedintelui, reintroducerea programului GTO (Gata pentru Munca si Aparare), va pregati copiii sa se apere pe ei insisi, familia lor si, in final, patria.

Programul GTO, introdus in 1931 in timpul dictaturii lui Iosif Stalin, cerea tuturor elevilor si studentilor sa treaca in mod regulat teste de pregatire fizica. Cei care reuseau sa treaca aceste probe primeau insigne aurii sau argintii, in functie de performante.

In primii ani ai programului de antrenamente, GTO se concentra mai ales pe acele teste care aveau rolul de a pregati copiii pentru stagiul militar in cadrul Armatei Rosii. Treptat, programul si-a pierdut importanta si a incetat sa mai fie aplicat odata cu 1991, an in care a cazut regimul sovietic, scrie adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.