Politistii au constatat, in doua zile, peste 1.500 de infractiuni, au aplicat peste 15.000 de sanctiuni contraventionale, au retinut 1.037 de permise de conducere, au retras aproape 300 de certificate de inmatriculare si au confiscat bunuri in valoare de aproape 250.000 de lei.

In perioada 11 - 15 august, zilnic, 9.695 de politisti actioneaza pentru prevenirea faptelor antisociale, apararea patrimoniului public si privat, cresterea sigurantei rutiere si a transporturilor feroviare, astfel incat cetatenii sa se bucure in liniste de timpul liber.

Pentru fluidizarea traficului rutier si prevenirea producerii unor evenimente grave, politistii de la rutiera au actionat pe drumurile publice, in zona lacasurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice si pe traseele de acces catre aceste zone.

Pe langa prezenta activa in trafic, politistii au folosit peste 340 de aparate radar, iar cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviatie s-a monitorizat fluenta traficului de pe Autostrada Soarelui si din judetul Constanta.

De asemenea, politistii de la transporturi au asigurat patrularea in trenurile de calatori, cu precadere pe rutele catre statiunile montane si litoral, precum si in statiile si triajele de cale ferata.

In urma activitatilor desfasurate, vineri si sambata, au fost constatate 1.510 infractiuni, dintre care:

  • 479 contra persoanei,
  • 605 contra patrimoniului si
  • 203 la regimul sigurantei rutiere
Dintre infractiunile descoperite, 248 au fost constatate in flagrant delict. Pentru comiterea infractiunilor, fata de 52 de persoane au fost luate masuri preventive, iar 34 de persoane care erau urmarite au fost depistate de politisti.

In acelasi timp, au fost aplicate 15.112 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 5.704.162 de lei, dintre care 2.425 pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica.

In urma activitatilor desfasurate in trafic, pentru salvarea de vieti omenesti, politistii au aplicat 11.486 de sanctiuni contraventionale prevazute de OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 92 pentru consum de alcool, iar 3.742 pentru viteza neregulamentara.

Citeste si:
VIDEO Scandal între Mitică Dragomir și protestatarul Marian Ceaușescu
VIDEO Scandal între Mitică...

Ca masura complementara, politistii au confiscat bunuri in valoare de 239.010 lei, au retinut 1.037 de permise de conducere, dintre care 123 pentru consum de alcool si 340 pentru viteza si au retras 277 de certificate de inmatriculare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.