Persoanele inteligente consuma mai mult alcool, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii finlandezi si sprijinit de revista The New Republic, care a stabilit o legatura intre coeficientul de inteligenta si consumul de alcool, informeaza slate.fr.

Cercetatorii au monitorizat 3.000 de gemeni identici, urmarind momentul cand au vorbit prima data, cand au alcatuit fraze complexe, cand au citit, dar si cand au consumat pentru prima oara alcool si, de asemenea, au consemnat care dintre cei doi a baut mai mult, transmite MEDIAFAX.

Potrivit oamenilor de stiinta, dezvoltarea verbala este conectata cu inteligenta sociala, care ajuta la legarea prieteniilor. Geamanul care a consumat mai mult alcool este cel care are o viata sociala mai bogata, astfel ca probabilitatea ca el sa bea mai mult este mai mare.

O alta ipoteza in ceea ce priveste relatia dintre alcool si inteligenta a fost dezvoltata de Satoshi Kanazawa, un psiholog al evolutiei, de la Psychology Today. Potrivit acestuia, creierul uman intampina greutati in intelegerea si gestionarea unor situatii care nu existau, de exemplu, in pleistocen, creierul cu performante mai mari se antreneaza din punct de vedere logic mai bine si mai lent, dezvoltand abilitati specifice de adaptare la noile probleme impuse de evolutie. Or, alcoolul este o noua problema pe scara evolutiei. Nu a fost produs si consumat in mod voluntar de oameni decat dupa zece mii de ani.

Analizand datele dintr-un studiu britanic, care a urmarit toti copiii din Marea Britanie nascuti in aceeasi saptamana din luna martie a anului 1958, Kanazawa a sustinut aceasta teorie. Participantii la studiu cu un coeficient de inteligenta mai mare beau mai mult si mai des decat ceilalti. Dupa ce a luat in calcul si alti factori (educatie, religie, clasa sociala, nivelul de educatie al parintilor etc.), a descoperit ca inteligenta la varsta de 16 ani este al doilea factor, dupa sex, care influenteaza consumul de alcool.

Un alt studiu publicat de Journal of Epidemiology and Community Health sugereaza ca si consumul de droguri este corelat cu coeficientul de inteligenta.

Un studiu recent scoate in evidenta legatura dintre educatie si alcool. Cercetatorii de la London School of Economics au examinat datele furnizate de mai multi tineri adulti britanici. La 30 de ani, 86% dintre femeile cu studii superioare au spus ca beau alcool aproape in fiecare zi.

Citeste si:
Cătălin Măruță, desființat de internauți pe Threads. Prezentatorul...
Cătălin Măruță, desființat de...

Totodata, explicatiile au o mai mare legatura cu socializarea decat cu inteligenta. Aceste femei au o viata sociala intensa si un loc important in cercurile frecventate de barbati. Consumul de alcool in timpul facultatii si o perceptie mai buna asupra consumului si abuzului de alcool ar putea explica aceasta cifra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.