Piata romanesca de constructii a inregistrat in august cea mai mare contractie la nivelul Uniunii Europene, de 15,6%, raportat la luna similara a anului trecut, mult peste declinul din UE, de 0,8%, potrivit datelor prezentate vineri de Eurostat.

In iulie, Romania a inregistrat o scadere a lucrarilor de constuctii de 20,7% fata de aceeasi luna din 2013. Initial, datele Eurostat indicau o contractie anuala de 19,7% pentru luna iulie. Productia din sectorul constructiilor a crescut in august fata de luna similara a anului trecut in cinci state UE pentru care sunt disponibile datele si a scazut in alte opt. Cele mai putenice cresteri au fost inregistrate in Slovenia (27,6%), Spania (22%) si Suedia (9,4%), iar cele mai abrupte scaderi in Romania (-15,6%), Portugalia (-6,6%) si Germania (-2,6%).

Raportat la luna iulie, lucrarile de constructii au crescut in august cu 1,5% in zona euro si cu 0,5% la nivelul UE. Sase din cele 28 de state membre au inregistrat scaderi ale productiei in constructii, in timp ce sapte tari au raportat cresteri. Datele pentru celelalte tari nu sunt disponibile.

Cele mai mari cresteri raportat la iulie au fost inregistrate in Spania (2,7%), Romania (2,5%) si Franta (2,4%), iar cele mai abrupte scaderi in Marea Britanie -(3,2%), Germania (-2%), Polonia si Slovenia (ambele -1,8%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.