Microsoft a discutat cu Nokia preluarea diviziei de telefoane mobile a companiei finlandeze, semn ca fostul lider al industriei ar putea fi dispus sa renunte la unele active sau sa ia in calcul o fuziune.

Actiunile Nokia au crescut cu 4,1% joi la Helsinki, dupa ce Wall Street Journal a scris ca Nokia si partenerul sau american, Microsoft, au facut progrese semnificative in ceea ce priveste un plan de fuziune intre Microsoft si divizia de telefoane mobile a Nokia.

Discutiile nu au condus insa la o tranzactie.

La inceputul acestei saptamani, un director executiv al Huawei a declarat ca grupul chinez ar fi interesat de preluarea completa a Nokia, transmite Bloomberg. Huawei, locul 3 pe piata smartphone-urilor, vrea sa atace primele doua pozitii, ocupate autoritar in ultimii doi ani de Samsung si Apple. Nokia, care controla in 2006 mai mult de jumatate din piata telefoanelor mobile, a decazut odata cu aparitia Apple iPhone si a smartphone-urilor bazate pe sistemul de operare Android dezvoltat de Google, scrie MEDIAFAX.

Compania a pierdut 90% din valoarea de piata in ultimii cinci ani si a iesit din top 5 al celor mai mari producatori de smartphone-uri. In prezent, capitalizarea de piata a grupului finlandez este de aproximativ 11 miliarde euro.

Nokia incearca sa recupereze din cota de piata pierduta in favoarea unor companii precum Apple si Samsung, dezvoltand seria de smartphone-uri performante Lumia, echipate cu sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de Microsoft.

Avand in vedere dorinta Nokia de a-si revigora afacerile si profitabilitatea si ambitiile Microsoft in zona dispozitivelor wireless, tranzactia ar aduce beneficii ambelor companii, comenteaza un analist finlandez, citat de Bloomberg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.