Sport 8 August 2008 13:07
Circa 40 de persoane au participat, joi, la Cluj-Napoca, la un mars de protest impotriva faptului ca abonatii care nu au contract cu firma RDS nu pot vedea meciurile de fotbal din Liga I, transmite corespondentul NewsIn.

Organizatorul marsului, deputatul independent de Cluj Mircia Giurgiu, a declarat va depune la Primaria Cluj-Napoca si la Prefectura Cluj un memoriu, in care arata faptul ca microbistii clujenii sunt neindreptatiti, deoarece firma UPC nu are inclus in pachetul de baza GSP TV.

“Am descris situatia concreta din Cluj, unde, dupa revolutie, au fost trei societati de cablu, in asa fel incat, dupa preluarea acestora in urma cu cativa ani, s-a ajuns ca in Cluj-Napoca sa nu mai existe decat o singura firma de cablu, UPC, din aceasta cauza majoritatea clujenilor nu pot sa vada meciurile la televizor”, a declarat deputatul, care sustine ca a primit si semnale ca daca clujenii vor sa isi schimbe operatorul de televiziune intampina probleme sau sunt amanati pentru cateva luni.

Giurgiu considera ca prin organizarea licitatiei pentru drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I s-a ajuns la un monopol, iar Liga Profesionistilor de Fotbal si castigatorul licitatiei trebuie sa gaseasca o solutie pentru ca meciurile sa poata fi vazute de cat mai multe persoane.

“Prin organizarea licitatiei, in primul rand nu s-a tinut cont de aria de acoperire, iar pe urma s-a creat un monopol, pentru ca, in momentul in care oamenii au facut contractele cu firmele de cablu, nu exista acel program si nu aveau cum sa ceara includerea acestui program, GSP TV. Oamenii nu sunt de vina cu nimic, ei platesc abonamentul la cablu, platesc TVR-ul. Noi nu cerem sa fie gratis. Solutia ar fi ca Liga si concernul care a castigat licitatia sa se inteleaga, in asa fel incat fiecare consumator sa poata vedea meciurile din fotbal, ele sa fie incluse in pachetul de baza”, a mai afirmat deputatul clujean.

Mircia Giurgiu a anuntat ca depune la mijlocul lunii august memoriul la CNA, iar daca problema nu se rezolva pana la sfarsitul lunii august, se va trece la organizarea unui miting de protest. Totodata, de la 1 septembrie deputatul clujean va depune un material in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

„Vom solicita organizarea unei sedinte in plenul Camerei Deputatilor pe aceasta tema si vom depune un memoriu la Comisia Drepturilor Omului din Camera Deputatilor si Senat, pentru ca se incalca dreptul omului la informare”, a mai spus Giurgiu, considerand ca exista precedent pentru solicitarea sa, in interventia Comisiei Europene in reglementarea difuzarii Jocurilor Olimpice din China.

La marsul de protest au participat in general oameni in varsta, iar traseul a fost Piata Unirii – Primaria Cluj-Napoca – Prefectura Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.