Sport 5 August 2008 03:36
Intrucat nu este adeptul turismului de serviciu, seful sportului romanesc va urmari JO in fata televizorului

Domnule Bellu, cand plecati la Beijing?
Nu merg la Olimpiada, trebuie sa stea cineva si acasa pentru ca sunt multe treburi de rezolvat si pe-aici.

Ati mai ratat vreo Olimpiada?
Din sase editii ale JO, numai de la doua am absentat: in 1984, la Los Angeles, si in 1988, la Seul. M-am echipat de fiecare data, insa cu o zi inainte de plecarea delegatiei am fost informat ca nu plec. Mi s-a spus sa ma duc inapoi la Deva si sa ma ocup de restul fetelor ramase acasa. Nu puteam intreba de ce, pentru ca in acele vremuri nu se putea.

Mi-am spus insa atunci in gand ca o veni si vremea mea sa merg la Olimpiada si iata ca din 1992 pana acum nu am mai ratat nici o editie a JO.

Acum insa nu mergeti in China. Ce probleme atat de stringente va tin departe de Beijing, unde se afla elita sportului?

Pai avem Campionat European de handbal, altul de baschet, activitatea cluburilor, probleme administrative care nu pot fi amanate. Stiu cum e la Olimpiada, am vizitat de nenumarate ori China din postura de antrenor al lotului feminin de gimnastica. Am vazut Marele Zid Chinezesc, am fost la Beijing, la Tianjin, la Shanghai, in Hong Kong. Inca de cand s-au facut formele de plecare spre China, atunci cand erau probleme cu definitivarea lotului, am decis sa nu merg. Nu sunt activitati de mare importanta, nu sunt intalniri la nivel de ministri. Iar, ca sa fiu o prezenta decorativa sau pentru a mai bifa la CV inca o prezenta la Olimpiada nu sunt interesat. Cand am mers la JO am avut o prezenta justificata, cea de antrenor al lotului de gimnastica. Acum nu era cazul si nu-mi place sa fac turism de serviciu. In plus, ANS are reprezentanti la Beijing. Acolo sunt vicepresedintele ANS, Valentin Vasilescu, invitat de COSR, si directorul Arthur Hoffmann, cei care se ocupa de relatiile cu federatiile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.