Sport 4 August 2008 18:30
Pilotul finlandez al formatiei McLaren Mercedes, Heikki Kovalainen, a castigat, duminica, Marele Premiu al Ungariei, a 11-a etapa a sezonului de Formula 1, bifand astfel prima cursa castigata din cariera sa, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Kovalainen a profitat de faptul ca motorul masinii lui Felipe Massa, de la Ferrari, a cedat cu trei tururi inainte de final, cand brazilianul se afla pe primul loc.

In puncte s-au mai clasat Timo Glock (Toyota), Kimi Raikkonen (Ferrari), Fernando Alonso (Renault), Lewis Hamilton (McLaren), Nelson Piquet (Renault), Jarno Trulli (Toyoza) si Robert Kubica (BMW Sauber).

Dupa disputarea a 11 curse din cele 18 ale acestui sezon, clasamentul este condus de Lewis Hamilton, care are 62 de puncte. Finlandezul Kimi Raikkonen ocupa locul 2, 57 de puncte, brazilianul Felipe Massa este pe locul 3, 54 de puncte, iar pe pozitia a patra se claseaza Robert Kubica, cu 49 de puncte.

In clasamentul constructorilor, lider este Ferrari, cu 111 puncte, fiind urmata de McLaren, 100 puncte, si BMW Sauber, 90 puncte.

Urmatoarea etapa a sezonului, Marele Premiu al Europei, va avea loc la 24 august, pe circuitul de la Valencia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.