Sport 29 Iulie 2008 12:10
Comitetul Olimpic Australian (AOC) a anuntat, luni, ca sportivii din delegatie au voie sa se retraga de la Jocurile Olimpice de la Beijing, in cazul in care poluarea le ameninta sanatatea, informeaza Reuters.
"In cazul in care sportivii nostri nu vor sa concureze, nu este nicio problema. Nu va fi niciun fel de presiune asupra lor in cazul in care nu se simt bine si nu doresc sa participe din cauza poluarii. Totusi, este putin probabil sa se intample asta, pentru ca sunt sportivi care s-au pregatit zece ani pentru a participa la Jocurile Olimpice", a explicat vicepresedintele AOC, Peter Montgomery.

Conform site-ului delegatiei australiene care va merge la Beijing, aceasta va fi formata din 433 de sportivi.
Beijingul se afla pe primele locuri in lume in ceea ce priveste poluarea. Cand a fost desemnat oras gazda al Olimpiadei, capitala chineza a fost somata sa reduca poluarea. Majoritatea fabricilor au fost inchise, iar masinile foarte poluante au fost scoase din circulatie. Cu toate acestea, sportivii care vor participa la probe precum maratonul, vor intampina multe greutati.

Jocurile Olimpice de la Beijing se vor disputa in perioada 8-24 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.