Sport 22 Iulie 2008 02:55
Nationala de tineret a Romaniei, care se pregateste sa dea "asaltul final" in preliminariile Campionatului European, va intalni in aceasta seara, la Pistoia, selectionata olimpica a Italiei, echipa care peste nici trei saptamani va debuta la intrecerile de la Beijing

Antrenorul nationalei noastre, Emil Sandoi, considera ca acest joc este cel mai greu si cel mai important pentru actuala generatie, aflata sub comanda sa. "Multumesc cluburilor ca au permis jucatorilor sa vina la nationala, chiar daca nu este o data tocmai potrivita, avand in vedere ca mai sunt 3-4 zile pana la inceperea campionatului. Ma bucur ca am reusit sa perfectam acest amical, este o schimbare de categorie, ca la box, avand in vedere ca intalnim echipa olimpica under-23 a Italiei. Este cel mai greu joc pe care il vom sustine cu aceasta generatie, un test foarte important inaintea meciurilor oficiale din aceasta toamna", a spus Sandoi.

Tehnicianul reprezentativei under-21 a Romaniei a mentionat ca ar fi fost bucuros sa-i aiba la dispozitie pentru acest joc si pe Claudiu Keseru, Laszlo Sepsi si Adrian Ropotan, dar acest lucru nu a fost posibil. "Sunt trei jucatori reprezentativi – practic, cei trei capitani de pana acum –, dar sunt convins ca ne vom descurca si asa. stiam ca Victor Piturca vrea sa vina sa vada acest joc, dansul a fost mereu interesat de jocurile noastre, iar prezenta lui sper sa fie o motivatie in plus pentru jucatori in acest meci. Eu m-as bucura ca toti fotbalistii din lotul national de tineret sa ajunga sa joace in cativa ani la echipa mare", a precizat tehnicianul.

Emil Sandoi a mentionat ca in meciurile ramase de disputat in aceasta toamna in grupa a 10-a a preliminariilor Campionatului European under-21 din 2009 ar putea conta si pe fundasul stefan Radu, aflat deja in circuitul primei reprezentative.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.