Sport 17 Iulie 2008 03:12
Dupa primul titlu din istorie, oficialii din Gruia au inceput sa transfere jucatori capabili sa faca fata in Liga Campionilor, unde sunt calificati direct in grupe

Avand ca obiective stabilite deja, castigarea Ligii I, a Cupei Romaniei, precum si clasarea pe locul 3 in grupa de Liga Campionilor, loc care ar permite echipei clujene sa mearga in Cupa UEFA, CFR a adus in acest intersezon sase jucatori, care au costat impreuna 5.100.000 de euro, dar a si renuntat la unsprezece, incasand pe acestia doar 1.200.000 de euro.

Reusind pe finalul sezonului trecut sa-si pastreze pozitia de lider, ocupata mult mai autoritar la sfarsitul turului, CFR a inteles ca numai cu un lot calitativ si cantitativ bun se poate incerca atingerea unor obiective multiple si indraznete. Patiti cu Anorthosis Famagusta, echipa care i-a eliminat anul trecut din primul tur al Cupei UEFA, oficialii gruparii clujene au perfectat mai multe transferuri, toate inaintea ultimului cantona­ment pe care Andone l-a facut in Austria

Cel mai important pare cel al lui Alvaro Pereira, un fundas stanga venit pentru 2,5 milioane de euro, cea mai mare suma platita vreodata de un club din Romania pentru un jucator, dar cel mai mult se asteapta de la Yssouf Kone, fostul atacant al celor de la Rosenborg, marcator si in Liga Campionilor. Revenirea lui Deac, dupa imprumutul de la Otelul Galati, dar si, mai ales, refacerea lui Didy, par tot atatea indicii care duc la gandul ca CFR ramane favorita la titlu.

Christian Prette - (mijlocas, 1.500.000 de euro, Huracan)

Produs al centrului de copii si juniori al argentinienilor de la Huracan, Prette reprezinta prototipul perfect al mijlocasului din tara tangoului. Cu un excelent control al balonului, noul numar "11" al clujenilor seamana destul de mult cu Culio, dar viteza sa de deplasare si de reactie e una mai buna decat a conationalului sau. Putand evolua si pe partea stanga, precum si in centrul liniei de mijloc, Prette pare a fi un jucator capabil sa asigure forta si viteza de joc unei echipe care nu intotdeauna a stralucit la aceste capitole anul trecut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.