Canotoarea Elisabeta Lipa a fost avansata, ieri, in gradul de chestor de politie, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Ministerul Administratiei si Internelor, in prezenta ministrului Marian Saniuta. "Pentru rezultate deosebite obtinute in indeplinirea atributiilor specifice, prin Decretul Prezidential nr. 1029 din 29 noiembrie 2004, se acorda, incepand cu 1 decembrie 2004, gradul profesional de chestor de politie comisarului-sef Elisabeta Lipa", se arata in comunicat.

Vadit emotionata, Elisabeta Lipa a declarat ca nici la Atena nu a trait asemenea clipe, pentru ca acolo se simtea in largul ei. "A fost cea mai fericita zi din viata mea. La ceremonie am fost impreuna cu sotul meu si eram singura femeie intre multi chestori", a adaugat cea care a fost desemnata in 2000 cea mai buna canotoare a secolului XX. De remarcat ca Lipa este prima sportiva care a primit gradul de chestor, echivalentul celui de general in armata.

Personalitatile din lumea sportului care mai detin gradul de general in MApN sau MAI sunt presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, ex-selectionerul Anghel Iordanescu, antrenorul Emeric Ienei si antrenorul nationalei feminine de handbal, Cornel Otelea. Legitimata la CS Dinamo, Lipa are in palmares opt medalii olimpice, dintre care cinci de aur, doua de argint si una de bronz, cinci titluri de campioana mondiala si alte 19 medalii la Mondialele de seniori si juniori.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.