Sport 26 Iunie 2008 00:33
Neras, cu ziare frantuzesti si italiene peste un vraf de casete, iar in mana cu un raport de 25 de pagini, in rusa, al presei ucrainene din ziua in curs. Asa este Mircea Lucescu intr-o zi obisnuita de lucru, in care mai are timp si pentru un interviu

Cum vi s-a parut echipa Romaniei la Euro?
Nu am vazut decat un singur meci, cel cu Italia, asa ca prea multe nu pot sa spun. Dar multe au depins de ratarea lui Mutu din acel minut 85, fara ca asta sa il acuze exclusiv pe Adrian. Asa e in momentul special: timpul e scurt si fotbalistii nu se mai pot reface psihic. Si eu am trecut, ca antrenor si ca jucator, printr-un moment similar. Mai nou, Srna, jucatorul meu, nu uita cum a fost eliminata Croatia. A plans trei zile dupa meci si nici acum nu poate sa doarma linistit.

Care este cel mai pregnant moment din cariera dumneavoastra?
Greu de spus… Poate golul marcat de Palop, portarul Sevillei. Am ratat apoi, dupa acel meci, tot ce se putea rata in Ucraina. Jucatorii nu au putut sa treaca peste acel moment, la fel cred ca s-a intamplat si la nationala. Oricum, daca ne gandim ca plecam creditati cu ultima sansa in grupa, ce s-a realizat e peste asteptari. Gata cu echipa nationala, pentru ca probabil vreti sa critic pe cineva. Si n-am s-o fac, uitati-va ce frumos e aici, in Elvetia. De scandaluri ma ocup la varsta mea?

Va place acest campionat european?
Da, au fost meciuri bune. Dar sunt convins ca Champions League este peste Euro.

Ce echipa va place, dintre cele care au mai ramas?
Rusia. Au o pregatire fizica extraordinara, se vede ca sunt in plina competitie. De fapt, pot fi distinse patru categorii la acest Euro 2008. Prima, a gazdelor, care doi ani nu au jucat decat amicale, neparticipand la preliminarii. Apoi celelalte, care au schimbat mult fata de ultima competitie, si ma refer aici la Franta si la Italia. A treia, unde suntem si noi, include grupul echipelor care au de ceva vreme acelasi nucleu de jucatori, Croatia mai este un exemplu in acest sens. Ar mai fi reprezentativele care pun sentimentul national mai presus de orice: Rusia si Turcia.

Spania si Portugalia?
O categorie aparte. Mi-a placut mult Portugalia, dar, dupa primele doua meciuri impresionante, Scolari a semnat cu Chelsea, jucatorii au inceput si ei sa se gandeasca la contracte si nu e normal. La acest nivel, orice amanunt care destabilizeaza poate fi decisiv.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.