Sport 26 Iunie 2008 00:29
Patru romani si-au facut loc in turul doi al turneului londonez, performanta care a mai fost atinsa in urma cu peste trei decenii

Dupa 31 de ani, Romania a fost reprezentata din nou de patru jucatori de tenis in turul doi al turneului de Mare Slem de la Wimbledon.

Pe iarba londoneza au triumfat, luni si marti, in prima runda, Edina Gallovits (23 de ani, locul 84 in clasamentul mondial), Monica Niculescu (20 de ani, locul 87) si Sorana Carstea (18 ani, locul 66). Pe tabloul principal din proba feminina de simplu au fost in total patru sportive romance, dar Ioana Raluca-Olaru (19 ani, locul 140) n-a avut succes in turul intai.

Chiar daca Olaru n-a reusit aceeasi performanta ca si compatrioatele ei, prezenta bucurestencei la al doilea turneu de Mare Slem al anului contribuie la un record istoric pentru tenisul feminin din Romania, care are pentru prima oara in istorie patru reprezentante pe tabloul principal. Performantele „tricolorelor“ sunt completate de Victor Hanescu.

Trioul Ruzici, Simionescu, Mihai
In urma cu mai mult de trei decenii, in 1977, alti patru romani au jucat cel putin in runda secunda a competitiei de la Londra. Virginia Ruzici si Florenta Mihai au evoluat direct in turul doi, insa au pierdut calificarea.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.