Sport 24 Iunie 2008 13:37
Suporterii romani care au asistat la meciurile echipei nationale la Campionatul European au fost considerati printre cei care au oferit unul dintre cele mai frumoase spectacole din tribuna, se arata intr-un articol publicat luni pe site-ul oficial al EURO 2008.

"Fanii olandezi au fost pur si simplu fantastici si au transformat mai intai Berna, apoi Basel, in portocaliu. Au fost 90.000 in Basel pentru sfertul de finala cu Rusia, dar atunci au terminat petrecere. Nu doar olandezii merita sa fie mentionati, ci si rosul fanilor cehi, galbenul Suediei si Romaniei, sau multimile de fani croati imbracati in rosu si alb, sunt o parte dintre suporterii care si-au lasat o amprenta colorata asupra competitiei", scrie sursa citata.

Unul dintre momentele decisive ale turneului a fost considerat si penalty-ul aparat de italianul Buffon in fata lui Adrian Mutu. "Excelentul Buffon a reusit sa respinga balonul, iar Italia a ramas atunci in competitie, dar in cele din urma portarul italian a pierdut duelul din sferturi cu adversarul sau spaniol, Iker Casillas, la loviturile de departajare din sferturi", noteaza site-ul competitiei.

Printre cele mai memorabile intamplari din grupe si sferturi mai sunt amintite sosirea nationalei Portugaliei, cand fotbalistii au fost intampinati de 10.000 de suporteri, lacrimile lui Alexander Frei, care s-a accidentat in meciul de deschidere, revenirea Turciei in meciul cu Elvetia, fiind urmata de alte doua intoarceri de scor, sau victoria Olandei in fata Italiei.

Antrenorul olandez al nationalei Rusiei, Guus Hiddink, a fost considerat cel mai bun tehnician, dupa ce echipa sa a eliminat Olanda, una dintre favoritele turneului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.