Sport 23 Iunie 2008 03:08
Portarul spaniol Iker Casillas a fost eroul partidei aparand doua din cele patru penalty-uri executate de italieni Campioana mondiala en-titre pleaca acasa dupa un turneu final foarte slab, iar spaniolii se reintalnesc cu rusii in semifinale

Spania si Italia, doua dintre echipele cu pretentii, candidate la titlul european, au reusit sa „omoare” spectacolul in ultimul sfert de finala al competitiei, jucand 120 de minute degeaba.

Ajunsa cu noroc si cu ajutorul lui Adrian Mutu in sferturile de finala, Italia si-a propus ca mai inainte de orice sa nu primeasca gol de la Spania si a jucat in consecinta. Cu frica, cu multe pase inapoi si cu foarte putine ocazii de gol. De fapt, prima ocazie adevarata a avut-o abia in minutul 60, cand spaniolii s-au balbait in propriul careu, mingea a ajuns la Camoranesi care, surprins, a sutat din 7-8 metri fix in piciorul portarului Iker Casillas.

Spania, in schimb, si-a confirmat statutul de favorita si a dominat primele 90 de minute la toate capitolele: posesie, cornere si suturi pe poarta, dar nu a reusit, nici ea, sa se apropie periculos de poarta.
Chiar daca nu a fost la fel de lent sau plicticos ca meciul jucat de Romania impotriva Olandei, jocul de aseara de la Viena a fost unul dintre cele mai slabe vazute la acest turneu final, dar ne cam asteptam pentru ca spectacolul lipseste mai tot timpul cand una dintre echipe este Italia.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.