"Suntem mai aproape de calificare decat de eliminare. Simtul meu este foarte clar. Simt ca ne vom califica in sferturi, unde vom juca impotriva celei de-a patra puteri de la acest EURO, Spania. Am jucat contra a doua tari latine, Franta si Italia, si nu am pierdut, poate nu vom pierde nici cu Spania. Ar mai ramane sa intalnim Germania si Portugalia si putem spune ca am jucat cu toate fortele continentului", a spus Sandu.

Conducatorul FRF a precizat ca tricolorii nu vor sarbatori posibila calificare decat dupa meciul din sferturi: "Sampania se bea dupa meciul din sferturi cu Spania. Dupa Olanda doar un pahar de vin rosu sau o bere ca sa ii ajuta sa doarma, sa se odihneasca."

Mircea Sandu a adaugat ca nu a crezut ca vreo echipa poate trece de grupe cu numai doua puncte acumulate. "Niciodata nu ne-am gandit ca putem avansa in sferturi cu doua puncte. Dupa meciul cu Italia jucatorii erau tristi ca nu au castigat. Dar promisiunea lor e ca se vor califica in sferturi. Sunt deja 5 echipe calificate, au mai ramas trei. Dintre acestea una va fi Romania, trebuie sa ajungem si noi la Viena. Pe 21 vom fi acolo, nici nu ma gandesc ca vom pleca acasa", a opinat acesta.

Presedintele FRF a comentat si speculatiile conform carora Olanda se va da la o parte in fata Romaniei pentru ca ambele nationale sa ajunga in sferturile de finala. "Nici nu se pune problema de blat. Am discutat cu olandezii, discut mereu, asa cum o fac si cu italienii, si cu francezii. Dar nu se pune problema de aranajamente la acest nivel. E un avantaj pentru noi ca olandezii au sase puncte si sunt deja calificati. Nu stiu daca vor folosi echipa a doua, pana nu ii vedem in teren. Ar fi un avantaj sa nu joace titularii, pentru ca erau rodati, facusera pregatirea impreuna. Am vazut ce s-a intamplat si cu Portugalia. Au bagat echipa a doua si au pierdut meciul cu Elvetia. In astfel de momente, concentrarea scade, e bine sa profitam", a explicat Sandu.