Sport 16 Iunie 2008 03:05
Cristian Lupu a castigat titlul de campion mondial la Wu Shu, categoria grea, la CM din Italia. Performanta a venit la numai sase luni dupa ce Cristi s-a apucat de antrena-mente
Cristi Lupu si-a inceput cariera de luptator profesionist la sfarsitul anului trecut, in urma unui episod petrecut pe o plaja de pe litoralul Marii Negre. El a fost implicat intr-o altercatie cu sase barbati, pe care i-a pus la pamant fara sa primeasca o palma. Intamplarea a facut ca omul de afaceri George Frasin sa asiste la bataie. Acesta l-a intrebat pe Lupu de cand timp practica artele martiale, iar tanarul i-a raspuns ca si-ar fi dorit sa le practice, dar ca nu si-a permis. Facuse doar ceva rugby si „trasese de fiare”. Imediat dupa aceea, Frasin l-a angajat pe Cristi ca bodyguard al sau si l-a inscris la clubul Metrorex, unde acesta a inceput sa faca antrenamente de Wu Shu si de kickboxing sub indrumarea lui Florin Ioana. Trei luni mai tarziu, Cristi Lupu a participat la Campionatul National de Wu Shu Qingda si a iesit castigator la categoria grea. Pe 17 mai, a participat la o competitie cu nume grele: „In prima faza m-am batut cu un adversar cu care Catalin Zmarandescu si «Tolea» nu au vrut sa lupte, pentru ca le era teama sa nu iasa din concurs prea repede. L-am facut knock-out in prima runda. Apoi am ajuns in finala, unde am fost invins, la puncte, de Zmarandescu”. Doua zile mai tarziu, Cristi a plecat la Campionatul Mondial din Italia. „Nu stiam sigur daca voi lupta. Aveam picioarele umflate si ma dureau. Pana la urma am urcat in ring si am castigat. In finala am invins un iranian mai inalt si mai greu decat mine”, ne-a povestit campionul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.