Sport 13 Iunie 2008 14:12
Capitanul echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu, a declarat, joi, la Saint Gall, ca fundasii Italiei nu vor dormi linistiti in noaptea dinaintea meciului cu Romania, deoarece se vor gandi la Adrian Mutu, transmite trimisul NewsIn in Elvetia.

"Nu stiu daca e un dezavantaj pentru Mutu faptul ca il cunosc fundasii Italiei. Nu stiu daca fundasii Italiei vor dormi linistiti in aceasta noapte, Mutu joaca de ani buni acolo, e unul dintre cei mai buni atacanti din Italia. A inscris multe goluri, e unul dintre cei mai buni din Europa si, daca va fi folosit de selectioner, il vom vedea pe adevaratul Mutu", a spus Chivu, care s-a referit si la starea moralului colegului sau: "Mutu e bine, asa cum a fost tot timpul. Cu siguranta maine veti vedea adevaratul Mutu, altul decat in meciul cu Franta".

Intrebat daca Romania e avantajata de faptul ca mai multi jucatori evolueaza in campionatul Italiei, Chivu a raspuns: "Cred ca toata lumea stie jocul Italiei. Sunt campioni mondiali, au un joc aparte, o cultura aparte si nu cred ca experienta noastra, a celor care jucam in Italia, va schimba cu ceva stilul lor de joc din meciul de maine. Poate fi un avantaj, dar si un dezavantaj".

Capitanul nationalei a facut o comparatie intre Franta si Italia: "Momentan Italia este peste Franta, pentru ca sunt campioni mondiali, dar nici un meci nu seamana cu altul. Motivatiile inaintea unui meci sunt altele. Acum este al doilea meci din grupa, Italia vine dupa infrangere, situatia este alta decat ne-am fi gandit inainte de turneul final. Noi ne-am propus inainte de a veni aici sa ne calificam si vom incerca asta".

Referitor la importanta meciului cu Italia, Chivu a afirmat: "Este cel mai important pentru ca este urmatorul. Am venit la turneul final pentru a juca, pentru a ne juca sansa si pentru a ne califica mai departe. Suntem constienti ca fiecare meci pe care il vom juca aici este cel mai important al carierei noastre".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.