Sport 12 Iunie 2008 03:40
Campioana europeana, Grecia, a fost invinsa cu 2-0 de Suedia in cel de-al doilea meci al grupei D

Reprezentativa elena a abordat meciul cu scandinavii in aceeasi maniera pe care a adoptat-o si in urma cu patru ani in Portugalia, cand a cucerit trofeul. Construita pe acelasi schelet ca in 2004, echipa lui Rehhagel a reusit sa reziste in fata atacurilor in valuri ale suedezilor putin mai mult de ora de joc. Ceea ce nu a fost suficient. Starul scandinavilor, Zlatan Ibrahimovic, l-a executat printr-un sut de senzatie pe Nikopolidis, un portar si asa foarte nesigur pe toata durata partidei. In minutul 73, Hansson a punctat pentru 2-0 si a inchis jocul, aducand linistea in tabara lui Lars Lagerbaeck.

Ibrahimovic se afla la prima reusita internationala dupa o pauza de aproape trei ani. "A fost un meci dificil, dar am reusit sa castigam si acesta ramane cel mai important lucru. Sunt foarte fericit si ma gandesc ca nici nu puteam incepe mai bine acest turneu final. Nu a fost deloc usor pentru noi sa jucam in fata unei echipe ce a avut trei fundasi centrali", a spus varful lui Internazionale Milano.

Tehnicianul geman al grecilor, Otto Rehhagel, a recunoscut ca echipa sa a gresit deseori in defensiva, ceea ce a dus la acest deznodamant. "Am gresit decisiv in doua randuri. Suedezii au pasat mult mingea, in timp ce noi am esuat in a mentine o presiune constanta asupra lor. Ne-a lipsit acel spirit de lupta in momentele-cheie ale jocului. Pentru jocul urmator, cu Rusia, trebuie sa aratam ceva diferit in exprimarea noastra pe teren", a comentat Rehhagel.

si jucatorii greci sunt convinsi ca jocul defensiv, care le-a fost atat de folositor in urma cu patru ani, nu le mai poate aduce satisfactii si acum. "Nu putem sa pasam in zona centrului terenului de multe ori pentru ca ar trebui sa si atacam. Daca vom continua sa jucam asa, nu putem sa ramanem printre cele mai bune echipe din Europa. Trebuie sa schimbam sistemul de joc, altfel plecam acasa dupa meciurile din grupe", a precizat fundasul Ioannis Amanatidis.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.