Sport 9 Iunie 2008 03:07
Reprezentativa de handbal feminin a Romaniei s-a calificat la turneul final al Campionatului European din Macedonia (2-14 decembrie), dupa ce a invins la Braila, cu scorul de 33-23 (16-12), echipa nationala a Islandei, in mansa secunda a barajului. In tur, echipa antrenata de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi s-a impus, in deplasare, cu scorul de 37-23, asa ca Romania a obtinut, per ansamblu, cea mai neta calificare la Euro, cu scorul general de 70-46

La fel ca in deplasarea din Islanda, tricolorele nu au avut emotii in privinta obtinerii victoriei, dominand meciul de la un capat la altul, desi motivatia aproape ca lipsea. Tehnicienii nationalei au testat intregul lot in perspectiva definitivarii echipei pentru Jocurile Olimpice, astfel ca au existat si momente de joc mai putin reusite, mai ales in prima repriza (10-9, in minutul 21, si 13-12, in minutul 28).

"Nu mai jucati la intamplare!", si-a certat antrenorul Gheorghe Tadici jucatoarele la ultimul time-out cerut inaintea pauzei. In a doua repriza, echipa Romaniei si-a revenit si s-a impus cu scorul de 33-23. Cea mai buna jucatoare a Romaniei a fost portarul Talida Tolnai, care a avut 11 interventii reusite, din care trei la lovituri de la 7 metri, ea profitand de faptul ca antrenorul Tadici a decis sa o menajeze pe Luminita Hutupan Dinu, cea care facuse minuni in meciul-tur de la Reykjavik. Marcatoarele Romaniei in jocul de la Braila au fost Meirosu si Barsan (aceasta nu a facut parte din lotul care a jucat in Islanda, fiind lasata sa se odihneasca acasa, la Cluj) cu cate 6 puncte, Neagu – 5 puncte, Amariei – 4 puncte, Elisei-Ardean, Bradeanu, Luca, Manea, Olteanu si Balint – cate 2.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.