"Rapidul trebuie mai intai sa bata Steaua cu 2-0 sau 3-0 si apoi imi voi indrepta atentia spre ei". Asa a sunat declaratia selectionerului Victor Piturca, afirmatie care a pus pe jar suflarea "visinie". Fotbalistii clubului de sub Podul Grant sunt suparati pe selectioner si se intreaba retoric: "Trebuie sa asteptam meciurile din campionatul viitor contra Stelei pentru a putea spera la nationala?" Cum era de asteptat, giulestenii au fost nemultumiti de afirmatiile lui Piturca si au ripostat dur.

EXEMPLELE CRAIOVA, SPORTUL SI POLI

"Jucam cel mai frumos fotbal. Ar trebui sa se tina cont de asta", a spus Marius Maldarasanu, unul dintre cei mai importanti jucatori ai Rapidului. Mijlocasul se intreaba ironic daca mai poate spera la echipa nationala in acest sezon, mai ales ca partidele cu Steaua s-au disputat deja: "Daca este sa calculam ce s-a intamplat in meciurile directe, am iesi tot noi in avantaj, nu stelistii. Pai, ce trebuie sa facem acum? Sa asteptam campionatul viitor pentru a nadajdui ca vom fi chemati?" In plus, Maldarasanu puncteaza faptul ca au fost jucatori de la echipe mai slab clasate care au avut reprezentanti la lot: "Ce a facut Craiova cu Steaua? Sau Sportul si Timisoara? Ele au avut jucatori la nationala si sunt si mai prost clasate decat noi". Desi s-a aratat deranjat de comentariile selectionerului, rapidistul a incercat sa-i gaseasca scuze: "Cred ca Piturca era suparat sau iritat de atatea intrebari, de a facut asemnea declaratii".

INCORECT

Ionut Stancu a fost mult mai vehemet la adresa antrenorului "tricolorilor". "Meritam sa avem jucatori la nationala. Ce, doar stelistii sunt indreptatiti sa ajunga acolo? Nu este corect ceea ce face Piturca. Cine e in forma la momentul respectiv, acela ar trebui convocat". Fundasul "visiniilor" are si cateva sugestii pentru selectioner. "Coman a aparat foarte bine si ar trebui chemat la lot. Si mai sunt jucatori care au avut un parcurs foarte bun. Aceasta este parerea mea si nu ma obliga nimeni sa fiu de acord cu Piturca".

LUCRU SINGULAR

Portarul rapidistilor considera ca a aparat foarte bine in acest retur, fiind multumit in special ca nu a luat gol contra Stelei: "Am primit un singur gol in cinci meciuri, iar in derby-ul cu Steaua nu mi-a dat nimeni gol". Dani Coman marturiseste fara falsa modestie ca ar face fata la echipa nationala si precizeaza: "Si la 35 de ani o sa se spuna ca nu am experienta si meciuri tari in picioare, dar daca nu sunt chemat...". Aparatorul buturilor echipei de sub Podul Grant este sigur ca nu se va mai repeta ceea ce s-a intamplat la meciul cu Olanda, atunci cand nici un giulestean nu s-a aflat printre "tricolori": "O echipa de pe locul 14, de exemplu, nu poate avea mai mult de un jucator la lot, noi eram pe trei si nu au avut nici unul. Aici a fost ciudat. Totusi, sunt sigur ca a fost doar un lucru singular si ca de acum incolo vor fi mereu rapidisti la prima reprezentativa".


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.