Sport 26 Mai 2008 02:23
Rulmentul nu a reusit sa pastreze Cupa Cupelor la handbal feminin in Romania. Brasovencele au pierdut sambata si mansa a doua a finalei Cupei Cupelor, cu scorul de 19-25 in fata echipei norvegiene Larvik. Invinsa si in tur cu 25 la 21, antrenoarea, Mariana Tarca a pus esecul pe seama oboselii acumulate de jucatoarele sale.

Jucatoarele brasovence nu au insa timp sa deplanga esecul,la doua zile dupa esecul cu Larvik,
Rulmentul intalneste rivala Oltchim.

"Este munca unui sezon intreg si, chiar daca am pierdut Cupa Cupelor in finala, eu tot consider ca a fost un sezon reusit. Poate era altfel daca programul nu era atat de incarcat, pentru ca in mod sigur reuseam sa avem mai multa luciditate in joc. Consider ca Larvik aici ne-a batut si in mansa tur, si in cea retur. A avut clarviziune si a stiu sa profite exact de toate punctele noastre slabe", a spus Tarca. a declarat pentru Romania Libera, antrenoarea, Mariana Tarca.

La meciul cu Larvik, cea mai buna marcatoare a echipei brasovene a fost Alexandrescu (7 goluri), in timp ce de la jucatoarele norvegiene s-a evidentiat Riegelhuth (9).

De partea cealalta, HK Larvik s-a dovedit superioara la toate capitolele, avand in Lene Rantala un adevarat inger pazitor in spatele unei defensive fara cusur si in golgetera Cupei Cupelor, Riegelhuth (9), un "tunar" greu de oprit in momentele cruciale. Astfel, echipa finalizeaza ca invingatoare cu scorul general de 50-40, relateaza in amanunt, Ziua.

La partida a asistat si presedintele Romaniei, Traian Basescu, care a inmanat norvegiencelor Cupa Cupelor, recunoscand superioritatea adversarelor. "Imi pare rau, as fi vrut sa inmanez cupa brasovencelor.

Dar asa a fost sa fie. Trebuie sa recunoastem ca norvegiencele au fost mai bune. S-a vazut clar diferenta de valoare", a comentat Basescu, care a fost insotit de presedintele ANS, Octavian Bellu, si consilierul prezidential Mariana Bitang. Seful statului le-a premiat pe jucatoare si le-a urat succes brasovencelor in viitoarea editie a Ligii Campionilor.

„A fost un meci foarte reusit, dar patru goluri intr-o asemenea partida sunt greu de remontat", a declarat Basescu, citat de Adevarul.

In aceasta seara, Rulmentul infrunta pe Oltchim Ramnicu Valcea, in derby-ul campionatului. Cele doua echipe se afla la egalitate de puncte, dar Rulmentul mai are un meci de disputat. Cum brasovencele sunt aproape sigure de victorie in ultimul meci contra lui Hidrocans Buzau, derby-ul de la Ramnicu Valcea este decisiv.In cazul in care Rulmentul obtine cel putin un egal, va fi noua campioana a Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.