Sport 21 Mai 2008 04:06
Dupa Real Madrid-Valencia in anul 2000 si AC Milan-Juventus Torino in anul 2003, astazi se vor intalni din nou doua echipe din aceeasi tara in finala Ligii Campionilor. Este vorba de Anglia, iar "actorii" sunt Manchester United si Chelsea Londra.

Indiferent cine va castiga, manchester United sau Chelsea, Anglia va egala Italia si Spania la numar de izbanzi in aceasta competitie, 11. Daca Avram Grant va sta in premiera pe banca in finala unei competitii europene, Sir Alex Ferguson are deja in palmares doua trofee, Cupa Cupelor castigata in anul 1983 cu Aberdeen si Liga Campionilor, cucerita cu Manchester United in 1999. In aceasta a patra finala consecutiva in care este prezenta cel putin o echipa englezeasca, Ryan Giggs are sansa de a-l egala pe Bobby Charlton la numar de meciuri jucate pentru Manchester United, 758. Pentru partida de astazi nu exista probleme mari in cele doua loturi, astfel ca ambii antrenori vor putea alege in liniste garniturile de start.

In aceasta editie, ambele finaliste au intrat direct in faza grupelor. Manchester United a terminat pe primul loc intr-o grupa in care au mai jucat Roma, Sporting Lisabona si Dinamo Kiev, apoi, in faza eliminarilor directe a trecut de Lyon, din nou Roma, si Barcelona in semifinale. Chelsea a castigat grupa cu Schalke, Rosenborg si Valencia, apoi le-a eliminat pe rand pe Olympiakos, Fenerbahce si Liverpool. In Premier League, Manchester United a castigat titlul cu doua puncte avans fata de Chelsea, iar in intalnirile directe gazdele s-au impus pe propriile arene, 2-0 pe Old Trafford si 2-1 pe Stamford Bridge.

Meciul se va disputa pe Lujniki, stadion care a gazduit in anul 1980 Jocurile Olimpice. Daca atunci capacitatea era de 100.000 de locuri, dupa recenta modernizare capacitatea arenei s-a redus la 61.000 de locuri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.